Rock’n’Bowl Strängnas

Halkar i vita boots in genom entrédörrarna på Thomas Arena i Strängnäs och hänvisas till bottenplan. Vidare ner under jord via en lång trappa i flera etapper. Det är en kall men snöfri kväll den 15 mars 2014. Ju längre ner jag kommer desto tydligare hörs tonerna från Maybelline, syns färgerna från ljuskannor, bowlingklot i neon och prickiga klänningar draperade över skrattande damer. Bowlinghallen i Strängnäs är fylld av liv, ljus och rock’n’roll. Text&Foto: Ellen Kay Krantz.


Det är Rock’n’Bowl för inbjudna gäster i Strängnäs. Ett arrangemang av Rockabilly.nu. Glada bilentusiaster har samlats för den enda sporten vi tolererar. Kvinnor i färgglada festkläder och män i skinnvästar, jeansjackor och lumberjack-skjortor halkar mellan bowlingbanorna i nötta boots medan liveband underhåller med glättiga favoritlåtar från 50-talet.

Smooth talker Patrick Bergvall laddar inför nästa runda.

RockingCats

Rocking Cats rocks the house.

Dynamiskt band
Rocking cats är en kombination av olika musiker som reser med andra sällskap i vanliga fall. Ikväll är de ihopsamlade på samma plats för att underhålla. De är dynamiska. Ömsom tillbakahållna vilket möjliggör samtal, ömsom drivande vilket uppmanar till dans.

Jim Bergvall

Jimmy Bergvall och Kim Backlund – Hon bjöd upp till dans och han sa äntligen ja!

Hacke och Helena från Stallarholmen möttes för 40 år sedan. Tillsammans då. Tillsammans nu.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Känslan
Kombinationen av en karakteristisk retro sport som bowling med färgglada klot och ljudet av fallande käglor i förhållande till varm 50’tals rock och känslan av styva jeansjackor är fantastisk. Det har sällan varit så roligt att bowla och sällan så härligt att dansa loss till fallande käglor i takt med rock’n’roll.

Wendela

Vendela rider på fritiden och fick god användning av sin smidighet!

Bowlare

Bowlar stilfullt gör man i leopardmönstrat.

När entrédörrarna går igenom bakom mig och huvan på  vinterjackan fälls upp slås jag av den mörka, kalla, tysta natten. En känsla av ensamhet fyller mig när jag kör ut på motorvägen. Men så hör jag dem, käglorna som faller rytmiskt emot blankt underlag och gitarristens förföriska solo med långa toner och lätta fingrar.  Fylls av värme och ler för mig själv när fartkameran plötsligt drar av en blixt.
– 2000 kr och ett leende, det var det värt.

ellen_byline2


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Rock’n’Bowl Strängnas

  1. Please send me the link to the article in your April 2014 magazine on pages 48-52 about Ron Siegrist’s 1952 98 Olds Convertible. I was not able to find it on your webiste. I want a copy in English. Thank you.

  2. That´s another Magazine called Bilsport Classic who I also write for. They don’t have their magazine online unfortunally. As I’m the writer of that article I have the text digitaly of course.

    Carol
    Send an email to this magazine. (Look for address in contacts) and we’ll go form there.
    Regards Lars

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *