Worldkustom störst. Kalla siffor 40.000

Vi har skrivit och berättat om framgången för Worldkustom och tusentals nya läsare månad efter månad . Nu är det dags för kalla fakta. av Krantz

matsMats Carlsson, webvisionär med Sveriges största internetsight för usabilar, www.usabil.nu, gillade Krantz förslag om en webtidning för entusiaster jorden runt.

Carlsson och Krantz  tog en 18 minuter lång promenad bland bilarna på Elmia 2013  och resten är Worldkustom-historia.

no1

Worldkustom startar. 2014 kom första numret ut.  4.000 läsare hittade tidningen första månaden.  Sedan ökade de det med 1.000 i månaden fram till sommaren 2014 och Krantz Challenge. Med den rikstäckande tävlingen spreds budskapet som en löpeld.

1000new2_small

Vi ljög. Plötsligt kom flera tusen  nya läsare varje månad.  Fast när vi rapporterade om det skrev vi bara att vi fått 1.000 nya varje månad. . Ni minns kanske bilden t.v.

– Carlsson och Krantz  vågade inte  tro på siffrorna.

 

uppslag2015 Carlssons nya. Så kom 2015 med Carlssons nya uppfinning.

Bläddertidningen i PDF-format. Tjong 3.000 nya på en månad var vad vi rapporterade  …. !

Fyra versioner. Efter fyra månader med det nya formatet gör vi nu fyra versioner.  En webbversion med uppdaterade nyheter nästan dagligen och en PDF-version typ blädderbar månadstidning. Båda på två språk.

Mogna att berätta. Efter 16 månaders stadig trend känner sig ägarna mogna att berätta sanningen.   Worldkustom har idag, enligt flera oberoende amerikanska socala mediers beräkningar av Google Analytics,  40.000 unika ip-adress- läsare.

Hur räknar man? Det som räknas är unika IP-adresser.  Det blir en väldigt låg siffra det. Om flera familjemedlemmar delar på ett nätverk hemma via så kallad router och surfar in på Worldkustom räknas bara en.  Samma om man sitter i ett bibliotek, i skolan, på jobbet  eller hos McDonalds.  Oavsett hur många som är inne på Worldkustom (bakom ett nätverk)  räknas det som en.  Här får läsaren tänka själv.

Hur mycket är 40.000? 

upplagaVi håller oss till den absolut lägsta siffran 40.000

– Hur mycket är det?

40.000 läsare kan vi slarvigt kalla upplaga.

Det lägger Worldkustom på första plats.

 

Större än Wheels, Power och Bilsport Classic tillsammans. 

Ovanstående är gamla siffror.  Idag är,  enligt senaste siffor,  Worldkustoms ”upplaga”  större än Bilsport Classics,  Wheels och  Powers tillsammans.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Worldkustom störst. Kalla siffor 40.000

 1. Grattis till 40 000 läsare! Men att jämföra en gratistidning med tidningar man får betala för är en haltande jämförelse.

 2. Absolut Mikael. Det haltar åt alla håll och det är som att jämföra äpplen och päron. Under Bollnäs Motorrevy stod en trätidning och sålde prenumerationer för 700 helår på ena sidan.

  På andra sidan stod jag och delade ut flyers med Worldkustom. Tidningen som inte hamnar staplad på vindar, som inte kan ta slut, tappas bort, ruttna, brinna eller bli fläckig.

  Som man inte behöver vänta på att den ska komma i en låda vid vägen eller genom ett hål i dörren en gång varje månvarv. Och om den inte kommer får man gå till en stad, köping eller samhälle och köpa en. Japp, den kostar pengar. Ändå är den olaglig att mångfaldiga till sina vänner. Känns som ett annat årtusende.

  Worldkustom lever på två språk alltid överallt på jorden, med ljud, med film och instant dialogfunktion som denna.

  Tidningen man alltid har med sig överallt, med sökfunktion så man hittar i alla nummer, alla årgångar inom tre klick. Man har hela produktionen med sig konstant och behöver inte sitta i källaren och bläddra i banankartonger.

  Som kan delas, spridas, länkas fritt till vänner och bekanta. Tidningen man har i fickan, på jobbet, på stranden i TV-soffan, i bilen, på flygplatsen. Med klickbara länkar för annonsörer så man kommer direkt till deras produkthyllor. ALLT GRATIS.

  Worldkustom är inte framtiden. Den är nutiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *