Orolig för ditt hembyggda fordon? Nu kommer TESTA.

SFRO gav oss möjligheten att bygga och besikta egna fordon. Med 35 år på nacken vår enda kanal till registreringsbesiktning men nu kommer TESTA.  En ny aktör inom hobbyn

testa_3
Molle på Cyklon AB i Ludvika, numera även TESTA, monterar skärmar på en rod inför registreringsbesiktning.

Låt oss slå fast med en gång. TESTA har samma befogenheter som SFRO. 
-Men behövs det två instanser?
– Absolut. Hobbyn växer och monopol är aldrig hälsosamt.  Konkurrens vitaliserar och är en av anledningarna till TESTA:s tillblivelse.
testa_4
Tommy på Cyklon AB i Ludvika, numera även TESTA, har monterat bromsfördelningsventil på en street rod.

Cyklon_4

Kanske kan vissa saker göras enklare för fordonsbyggaren. Sverige är avlångt som en stående rakåtta och det regnar ibland.  Att traila ett fordon 100 mil till ett bromsprov beställt månader i förväg bara för att se att det regnar och provet får skjutas upp på obestämd framtid kan vara onödiga prövningar i en redan hårt reglerad byggprocess.

Om fordonet istället kunde finnas geografiskt nära och någon med fullmakt kunde visa upp fordonet vid gynnsamt tillfälle skulle mången onödig resa sparas till gagn för både miljö och mental hälsa.testa_2Tommy levererar snabba och raka svar till Arne Friberg som tittat in för att fråga om några saker angående sitt rodbygge som går som serie i Worldkustom.  En Ford 30/31.

TESTA  –  FÖR fordonsbyggare AV fordonsbyggare
testa_6

Så här skriver TESTA själv på sin, sedan oktober 2016 , nystartade hemsida:
” TESTA är förkortningen av TEknisk Support Till Amatörbyggare och vi hjälper dig med besiktning av ditt fordon. FÖR fordonsbyggare AV fordonsbyggare! ”

Besök sidan själv på www.orgtesta.se 

Cyklon AB i Ludvika.
Worldkustom har besökt en av TESTAS stationer.  I Ludvika finns sedan länge Cyklon AB som ordnar med besiktningar av alla slag.  Molle och Tommy hjälper dig med allt.
testa_5
Molle är Handelskammarens representant vilken behövs för att intyga att en bil är av intressant historiskt värde i originalskick .  ( ” – Hmm fel fälgar men i övrigt är allt ok. Vi godkänner om bilen i övrigt är i strikt originalskick, säger Molle)

testa_1Cyklon har hemtagningrätt på containrar vilket betyder att en container med bilar du köpt i USA kan tas direkt till Ludvika och öppnas där.

 

Här börjar det. Dodge RAM 2003. Ännu en nyimport där femtioplusaren önskade hämta en körklar bil. –Räkna med att det tar en månad, sade Tommy.

På plats har Molle och Tommy alla auktoriserade verktyg för att du ska kunna hämta din bil färdig med svenska nummerplåtar. En nyare Dodge med Cumminsdiesel står klar att köra hem
Norrlands Custom
Nu även TESTA
Till detta har Tommy i dagarna fått ackreditering att sköta besiktning av amatörbygda och ombygda fordon.

cyklon_small

Kort sagt. Ska du bygga hotrod eller byta frontclip på din jänkare eller göra andra stora förändringar tar TESTA hand om dig och vägleder dig och slutbesiktar.
– TESTA finns såklart inte bara hos Cyklon i Ludvika. På hemsidan ser du alla besiktningsmän.

World of Classics Museum and sales.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *