Volvo 162 cab

Markus Boman från Avesta är en kille som inte tar några genvägar när det gäller ombyggnationer av sin bil. by Kent Åberg

Han köpte sin Volvo 164 för 10 år sedan och började omgående att bygga om den och som dom flesta vet så har man börjat att customisera sin bil så blir man aldrig klar.

bild 21

Det man ser vid första anblicken är en taksänkt Volvo 164 som bara har 2 dörrar men tittar man lite mer noga så ser man två skarvar i taket och varför har man 2 skarvar?

Jo man kan vika ihop det och placera det i bagaget. Och här kommer en del roliga lösningar på en hembyggd plåtcab,

Volvo162

Taket viks ihop med handkraft och skjuts ned i bagaget på 2 skenor men först måste man vika fram ryggstödet till baksätet sedan det är gjort så lägger man dit en glasskiva som hatthylla och då undrar säkert många varför en glas och inte en plåtskiva?

Digital StillCamera

Volvon ser onekligen riktigt fet ut bakifrån när den är sänkt

Jo för Markus har tänk att man ska kunna se taket genom den rökfärgade glasskivan och monterat små lampor som belyser taket när det ligger i bagaget.

När taket ska upp igen så finns det en knapp på innertaket som man trycker på så startar ett vajerspel som hjälper till att få upp taket på plats igen vilket kan vara ganska bra för det kan bli en aning tungt att få upp det på egen hand

Sedan har han monterat luftfjädring på Volvon, där han kan reglera höjden på varje hjul var för sej vilket kan bli lite kul för vill man åka med slagsida, höjd front eller höjd bakdel så är det bara att välja, men Markus åker mest med Volvon max sänkt för den coola lookens skull.

Digital StillCamera

Efter 10 års byggande ligger nu Markus och tar det lugnt vid sin Volvo 162 cab

Lacken lades av Markus bror Mattias 1997 och har rullat så sedan dess. Han har varit ganska anonym med sin bil, men han har fått 4 st priser genom åren det senaste fick han i Skokloster 2007 och det var ett första pris.

Han säger även att han funderar på att kapa lite mer i vinter ,men först ska han nog färdigställa en annan Volvo en Duett som ska bli en firmabil i faderns snickerifirma.

Inte nog med det så funderar han på att bygga en passande husvagn att dra med sin custombyggda 164.

Digital StillCamera

Airride systemet gör att Markus kan höja och sänka bilen efter behag .

Husvagnen skall även den ha luftfjädring och 17 tums fälgar så idéer finns det gott om hos denna dalmas.

För er som undrar så är bilen ej till salu han har redan nobbat ett bud på 70 000kr och det var utan tvekan och man säljer inte sin själ så billigt för Markus har verkligen lagt ner hela sin själ i detta väl genomtänkta bygge.

Digital StillCamera   Digital StillCamera

Digital StillCameraDigital StillCamera

Markus har fått fram en mycket snygg coupelinje på sin Volvo med tillbakalutad framruta och avsaknad av B stolpar

Digital StillCamera

Det är lite trångt under huven med den raka 6an och dubbla kompressorer en till airride systemet och en till aircondition

Digital StillCamera  Digital StillCamera

Digital StillCamera  Digital StillCamera

Här ser man hur man viker ihop taket exakt som på en Ford Skyliner 57-59 för att sedan glida ner i bagaget på ett par skenor

Digital StillCamera  Digital StillCamera

Den här bilen kan man tro är en orginalbyggd cab så välbyggd är den men det tog 10 år innan den såg ut så här

Digital StillCamera

Här kan ni se glasskivan som ersätter hatthyllan.

sticker


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

4 reaktioner på ”Volvo 162 cab

  1. Just beautiful work! You transformed a beautiful 164 into a more beautiful 162. I own a 1970 164 which I bought new in 1970; she now has only 40,000 miles – but I cannot remove her top. She’s now 44 years old. Congratulations again!
    John G. Fantucchio
    Arlington, Virginia

  2. Riktigt snyggt bygge, min första bil var en 164E -73 så man drömmer sig tillbaka varje gång som man ser ett fint ex. av volvos gamla flaggskepp. Kul att se!
    MVH T.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *