En gång till Gumboda Hed.

- En gång till,  sade de  i Gumboda Hed efter succén med Krantz Challenge på Powerhelgen 2014. Det är svårt att göra om en fullträff.  Hur skulle  det gå 2015? 

 

Red Neck Yacht Club

Lerig, lerigare, Red Neck Yacht Club. Amerikanen på gatan är artigare, vänligare, korrektare än vi svenskar är vana vid. Red Neck Yacht club är  ventilen. 

Dessa händiga män och deras maskiner.

Solen slösar med sin energi. Vi är mitt i sommaren 2014 som till skillnad från efterträdaren 2015 gör skäl för namnet.  Det är hett på skogen i Gnarp. av Krantz

Solvalla biltorg

Kansas Joes seven window sedan.

Det första man ser är profilen med alla fönster. Normalt borde det ge ett upphackat, stökigt intryck men inte. Silverplyman med svarta rutor suger ögonen till sig. Annorlunda, fräscht, fräckt. Jakten på Kansas Joe har börjat. by Krantz

Bland bilar och historier

Denna gång får vi följa med Kent bland bilar och historier. 

Bakgården Tre Oplar i Gnarp.

Lars Selin är fjärde  generationen bilmekaniker i Gnarp och inget har slängts. I den nyrenoverade verkstadens entré står en tändkulemotor och i det gamla kontorets tändstiftsställ hittar man stift till T-Ford (!) by Krantz

Krönika Reportageresan

onsdag den 3 juni 2015

När jag var aktuell som chefredaktör för Wheels efter Sture Torngren åkte jag ett par svängar till Fridhemsplan för diskussioner. Det var på den tiden förlaget levde i förvirringen att Krantzen gick att flytta till Tjockhult.

Highway 37 Revisited

Vad förenar Bob Dylan, Greyhound Bus Line och arkitekten Frank Lloyd Wright med en 1966 Chevrolet Impala som hamnat hos Per Svensson i Bergshamra i Norrtäljetrakten? Inte mycket kanske, men ändå en hel del om man vill. by Anders Dahlgren 

All American Day 8 aug.

BOKA 8 AUGUSTI !!! WORLDKUSTOM inbjuder till  ALL AMERICAN DAY i Nykvarn mellan Södertälje och Strängnäs.  Bilar, nostalgi, musik, på kvällen paarty med FINAL av Sveriges bästa, nya band.  One-stop-car-and-rock-show.  ALL AMERICAN DAY.  Ett samarbete mellan Worldkustom, Rockabilly.nu och Usabil.nu.

Usabil.nu

blog stream

Leif-Ivan köper Alice Timanders Skyliner till sitt museum

World of  Classic Museum and Sales i Tumba med Leif-Ivan Karlsson som grundare öppnade i maj.  Ett vattenhål för alla som gillar amerikanare från femtio- och sextiotalet . Nu rullar Alice Timanders Skyliner in i härligheten. 

Torquetober fest

För er som åker till Hersheymarknaden i höst: 

En Stor Stark

Hittade den här vid järnvägsspåret i Gnarp. 

Så synd . . .

Säsongen går mot sitt slut här i Sverige.  Dags att sätta pärlan i garaget snart. 
-  Hoppa över det sista åket.   

30.000 Fordbilar i Sverige

1925 hade 30.000 Fordbilar hittat till Sverige. 

Månadens Lars

Har kommit på mig själv med att sitta och titta på Lars.   Gillade filmerna och har övertalat Lars att visa fler bra-och-ha-grejer.  

Diner 45

64 platser pure USA.  Lägg till ett shoppingställe för kläder som är så genuint USA att man kunde sätta löningen på att befinna sig i Nashville eller  Fort Worth.

Olof Stenhammar skänker bil till Härnösands bilmuseum.

Olof Stenhammar kommer till Härnösands bilmuseum söndagen 9 augusti klockan 13.  Han kommer att skänka en bil till Calle Lundkvist och hans museum i Härnösand. 

Alla fiskar heter Robert

World of Classics museum and sales i Tumba har fått ett akvarium. 

Mailet från Australien

Mailet från Australien lästes med skepsis. Sex månader senare stod Kylie och Craig Harrisson i Ullånger och log. Vi var släkt! av Lars-Åke Krantz

All American Day löördag

100.000 har nu sett Krantz Challenge och nu kommer vi till NYKVARN!

Krantz Challengevinnaren 2015

I en sannsaga med alla ingredienser kom Ulf Clerceborn in i tävlingen som absolut sista anmäld i hela säsongen 2015!!  Absolut sista bil av närmare 200 tävlingsbilar. 

Classic Lady Classic Car Week

Classic Lady 2015 från regn till sol. 

DU MÅSTE TESTA DETTA

Du måste testa nya blädderversionen av Worldkustom