Bland bilar och historier

Denna gång får vi följa med Kent bland bilar och historier. 

Historisk raggarbil ?

Standard Vanguard 1949 100_0722

HotRodRumbleNär filmen Hot Rod Rumble hade sin premiär 1958 satt Bosse Gamen Sandberg  i publiken alldeles till sej över gänget The Road Devils.

gamen

 Han måste ha tyckt de var riktigt fräna för strax efter bildades ett gäng med samma namn i Stockholm varav Gamen och hans kompis Pilen skulle bli två  av frontfigurerna. Gamen, Pilen och Henry på den svart/vita bilden. 100_0721Om någon av dessa har åkt med i denna Standard Vanguard förtäljer inte historien.

 Ibland måste man vara snabb
 Jag var ute på en av mina fotosafari efter skrotbilar när jag fann denna VW Split Window 53 års.100_0381Ett par månader efter jag hade fotat den så frågade ägaren om jag ville ha bilen och naturligtvis tackade man ja till den frågan men sade att jag har inte möjlighet att hämta den före all snö smällt bort så jag undrade om den kunde få stå kvar till midsommar så skulle jag hämta den då.

100_0382

Inga problem fick jag till svar så det var bara att vänta in midsommar och hämta den då trodde jag men då trodde jag fel .

forgotUnder den våren hade mannen glömt att han gett bort bilen till mej och gav bort den igen till en som var mycket snabbare att hämta den.

Den personen bodde  i grannbyn så han hade inte så långt att åka.

Ingen mening att hänga läpp för det utan man får ta lärdom av det istället.

Kent Åberg 2_400

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Bland bilar och historier

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *