Barr’s bilar i Naples Florida

600-1000 timmar lägger de ner på en restaurering normalt. Far och son Jim och Jeff Barr bygger, garagerar och servar bilar åt entusiaster som hellre gasar än geggar.  av Krantz 

Barr's-13

I förra numret av Worldkustom berättade vi om Brinkens garage. Ett exempel på det nya Sverige där alla som vill ha en jänkare inte måste äga en verkstadsutrustning och älska Dinitrolhandskar och Dexronsockar.

World of Classics Museum and sales.

Customcadillacen från 1959 ovan ägs av en kirurg med klanderfria nagelband.  Gammelbilar gillade han men all service och underhåll samt garagering sköter Barr’s.  Fältskären vrider på nyckeln och glider under solen enbart.

Barr's-12

Rixglas_5

Kanonservice av entusiaster

Intill står en Nova vi tidigare presenterad här i Worldkustom.

Samma sak där.  Kunden kör. Absolut inget annat.

Nästa steg är leasing vilket jag inte har hört talas om någonstans på jorden.

 

Först med leasing av gammelbil.  Kanske Sverige blir först.  Själv har jag hyrt ut min Buick 1950 coupé i tre somrar till en frisör i stan. Inga papper. Inget  tjafs.  Ett Norrländskt handslag och iväg.

Cyklon_4

TESTA = ETT NYTT SFRO. Testa TESTA och du!  Skjutsa barnen säkert med ComfyChild, allt hos Cyklon i Ludvika.

Barr's-10Jim och Jeff Barr har alltid gillat bilar.  Tävlat, renoverat, skruvat, kört sönder och lagat igen. För tio år sedan öppnade de Barr’s Performance and Restoration.

persaker_logo

Idag är de faddrar åt 70 bilar året runt samt renoverar stadigt tio bilar  i verkstaden  åt kunder.
– Genomsnittskunden ligger på 600-1000 timmar för en bil restaurerad från grunden, säger sonen Jeff.
Barr's-07
Jeff Barr har kvar sin ungdomskärlek. GTO:n har 4,56:1 i bakaxeln och har använts till street racing sedan Jeff köpte den ny 16 år gammal.  Han hade den till skolan. Har gått 59.000 miles totalt.  Idag åker far och sån dragracing med var sin bil när helgen kommer.   Pappa Jim har också en prisbelönt superrenoverad 1967 GTO.Toppbil7
-Jag har väl en åtta, tio bilar just nu, säger Jeff.

Barr's-09
Magasinet är laddat. Batteriladdarna går.  När som helst kan ägarna ringa och säga att de vill åka en tur.  Då plockas bilarna fram och dammas av för kunden.

Barr's-08Mekko_hansen

Corvetter är alltid populära i USA.

Fullsizejänkare från femtiotalet ser man mycket sällan.

 

-De har ju ni köpt upp allihopa, säger bilfolket som har koll på Sverige i vissa fall.

Barr's-06

norrlands customI verkstaden jobbar en handfull personer med bilar i olika stadier.  Bara muskelbilar här som synes. LS3-motorerna stod på rad längs väggarna.  Jänkarna tycks inte tro att en gammal brytarförsedd förgasarmotor kan starta längre. Ändå var det just den som bar  fram landet till vad det är idag.

Barr's-04
Ännu en fabriksny digitalklocka klar att stoppa i.

Barr's-03

NordtrafikThunderbirden skulle få en 428 Cobra Jet motor från 1969 däremot.  Slutprislappen beräknades till 90.000 dollar.

Barr's-11

backer6

KLICKA HÄR OM DU GILLAR´T och stöd Worldkustom

Den gula 1966 Novan inne på service.  Alla dessa bilar som byggs för race. När man ser dom på gatan rullar de fram försiktigt, försiktigt till eller från en träff.  Byggda för bakhjulsåka. Framförda på tomgång av män som fyllt 60.   Gubbsen bygger bilarna de bara kunde läsa om som tonåringar.

Barr's-05

OJ! En blysläde inne till höger bland alla lättfotade småbilar.

Barr's-01

Big block Corvette coming up.  Alla vill ha remskivekit i aluminium 2016.

Barr's-02

Och där är karossen till ram och drivlina.

Barr's-14

Barr’s i Naples.  Beställningsbyggare och förvaltare med serviceavtal till kunder som inte hittar huvlåset.  Kommer i Sverige också. Var så säkra.

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *