Absolut succé för Mat och Nostalgis bilträff 2016

Viksjö i Ångermanland formligen översvämmades av bilar när Viksjö Mat& Nostalgi provade en bilträff för första gången i september 2016. Från ingenting till overklig succé för hela familjen Stefan Hagman  mat-och-nostalgi-viksjo-meet_10stefan-hagmanDärmed är det klart.  Ingen, INGEN har dragit så mycket folk till Viksjö någonsin.  Familjen flyttade in för något år sedan och övertog den nedlagda affären. Därifrån har det gått rakt upp. Stefan Hagman har nämligen varit med förut.
Uppväxt i en lanthandel återskapade han all nostalgi från sextiotalet i en genuin retrokick som får tradarna att stanna, förbipasserande att tvärbromsa, klubbar att pricka in Viksjö och ortsbefolkningen att jubla.

Mat o Nostalgi 3

Från depp till dubbelexpansion med Hagmans.  Inom kort fanns butik, hamburgeri, café, second hand, loppis, trubadurer,  auktioner, modellbilstävlingar, kvällsträffar och speedshop med bilförsäljning och bilimport !!!X-up annons
mat-och-nostalgi-viksjo-meet_06

Stefan med hustrun Monica och sönerna Peter och Emil rörde om i grytan så de blev nominerade till Årets företagare i Härnösand! Detta var innan träffen.mat-och-nostalgi-viksjo-meet_03

Rixglas_5OCH SÅ KOM BILTRÄFFEN!
Nämen alltså overkligt! Naturligtvis svämmade butiksparkeringen över men det hade Stefan koll på för han hade fått tillåtelse att använda en tillhörande gräsplätt och om den inte räckte den angränsande fotbollsplanen. Han skulle klara allt.
-Well parkeringen svämmade över, liksom gräsplätten och hela fotbollsplanen också.

mat-och-nostalgi-viksjo-meet_09– En granne upplät då sin gård och så blev den full på ett kick och det bara rann in bilar så Folkets Husparkeringen en bit bort började fyllas och folk fick handgå sista biten.
mat-och-nostalgi-viksjo-meet_15
– Jamen … crazy och det roligaste av allt, Stefans tröstande ord innan till funktionärerna innan.
-Det här kan bli pinibelt – jag menar om det inte kommer några men … vi får ta det med jämnmod i så fall, hade han sagt klockan nio.

mat-och-nostalgi-viksjo-meet_07

Penibelt ha ha ha
viksjo_08

mat-och-nostalgi-viksjo-meet_02Aldrig har Viksjö haft en sådan invasion! Ingen hann räkna men hundratals och åter hundratals bilar och tusentals människor kom.  Krantz&Krantz spelade, dubbla speakers avlöste varandra i mikrofonen, vinnare korades och loppisen tömdes och auktionen pågick och bandet spelade.  Det fanns till och med ett Thailändskt matcorner med de godaste grillspett jämte den ordinarie hamburgerian och fiket. mat-och-nostalgi-viksjo-meet_14
DESSUTOM en hundra platser stor uteservering. Det var fullt där också – hela dagen.

mrmagu1

mat-och-nostalgi-viksjo-meet_12Den här Stefan Hagman har sådana kontakter och kunnande och rykte!
– Ja det är han. Ena halvan i S&S Custom som åkt på bilträffar och sålt delar i 20 år. Andra halvan var där också så klart, Håkan Åslin  jämte halva mellannorrland.
mat-och-nostalgi-viksjo-meet_11Kerstin och Sigvard Thelberg parkerade Chevy 56:an och  trivdes liksom många andra denna dag.
mat-och-nostalgi-viksjo-meet_05 viksjo_21
September slösade med sin värme när Viksjö Mat & Nostalgi  hade bilträff.

mat-och-nostalgi-viksjo-meet_04
Grannen upplät välvilligt sin gård när det rann över alla bräddar.  mat-och-nostalgi-viksjo-meet_13

Maskinkonsult3Träffen kommer tillbaka.  Den ligger alldeles om hörnet nu mitt i älgjakten och Stefan har mutat in en annan grannes grönområden så folk slipper lämna bilen vid Folket Hus ”på andra sidan stan”. Nu ryms tusen bilar och tiotusen pers.
– Se upp Viksjö.viksjo_09
Viksjö Mat & Nostalgi laddar om  till 2017.  Säljarna  kommer, matstånden, loppisen, auktionen, allt kommer tillbaka.

ES5

mat-och-nostalgi-viksjo-meet_01


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *