Lack och Bilcenter Ljusdal älskar rost och bucklor.

Ett talesätt lyder: Ska du ha något gjort – prata med någon som har mycket att göra.  Välkommen till Torget i Tallåsen. Ett drömställe där allt handlar om bilar. 

lack-och-bilcenter_10Far och son Rolf och Per Johansson på Lack och Bilcenter bygger om verkstadslokaler, köper hus, bygger sportstuga och driver en lackering, plåtverkstad och kylarservice där du är välkommen med din bil till lack även om den har rostskador och bucklor. Bigblockimpalan är Pers egen.lack-och-bilcenter_14
Billackerare kan vara bekväma. De kan rynka på näsan åt gamla bilar med knölade sidor och rost i sparklådorna.  De målar hellre en ny skärm till en krockad Folkvagn Gylf som försäkringsskada än ger sig på en Chrysler med långbrädan.lack-och-bilscenter-ljusdalMen inte Rolf och Per.  De älskar gamla jänkare, skeva Chevadörrar och dängda Dartar. Worldkustom hälsar på i försommarstressen och får se uppstädade lokaler och renblåsta parkeringar.  De hann med det också, far och som Johansson i Tallåsen Ljusdal.lack-och-bilcenter_03Platsen kallas ”Torget” och är en anrik bilplats där Mercedes tidigare huserat. Idag har Rolf tillgång till de ljusblå verkstadslokalerna med fyra lyftar och planer finns på att inlemma fler hus i anslutning.  Platsen är magnifik med utställningslokal, verkstad, bostadshus, matställe och kapell ombyggt till festvåning.
– Jayy !!! , går planerna i lås blir här ett komplett hang out för alla delar av hobbyn.lack-och-bilcenter_06Känsla för finish. Som sagt grabbarna har mycket att göra men det är också på sådana ställen det händer grejer och idag har två kompisar mött upp med bilar målade av Lack och Bilcenter.
lack-och-bilcenter_21
Ove Svärds Amazon har fått nya skärmkanter och ny färg i originalkulör.  Innan dess satte Ove ihop bilen som köptes isärplockad.
lack-och-bilcenter_22 bilskadeservice-leffes-lack3Den rullade endast 12 år innan någon skulle ”renovera” den och den blev stående i över 30 år.

Ove som varit åkare i 37 år och lagat sina lastbilar själv plockade isär motor och annat maskinellt, åtgärdade och satte ihop bilen. 2015 lackerades den.lack-och-bilcenter_20
Rolf hade koll på tillverkningsprocessen på Volvo och lackade bilen utan dörrar för att slippa tejpskarven efter att den kittats på originalvis.  Den är besiktad precis idag och Ove är mycket nöjd.lack-och-bilcenter_17
Nisse Olssons 1956 Victoria också i originalkulörer spränger hål i bilden med sina färger och former.
lack-och-bilcenter_18När bilen var som djupast nere bytte den ägare för en back öl. Året var 1974 efter en älgkrock.tunroth-el_12

Under åttiotalet valsade den runt bland olika ägare utan att bli körd. Nisse har alla ägare på papper. Ikväll är det cruising i Light Valley (Ljusdal) och han hoppas på bättre sällskap än brudarna på kuddarna nämligen i form av sin sköna hustru.  Vi får väl se hur det går för Nisse på cruisingen.
lack-och-bilcenter_19
Forden är en pärla hur solack-och-bilcenter_15m helst.

På planen står också Caroline och Ronny Johansson. De har precis fått kylaren omcellad av Rolf inför trippen till Krantz Challenge i Överkalix . De skall kroka på en släpvagn så en frisk kylare kändes bra. lack-och-bilcenter_16
lack-och-bilcenter_27 – På med vagnen så drar vi!

Cadillacen har fått en puts och en service hos Lack och Bilcenter.
lack-och-bilcenter_28
Nu väntar 200 mil tur och retur med husvagn och jodå… TOM 781 siktades i Överkalix helgen efter.

Nästa kylare låg redan på svetsgallret i Tallåsen, denna gång till en Ford Zephyr 1959 i Härnösand.
cad59_13
Per och Rolf ingick i The Dream Team som choppade Cadillacen live i Västerås under ledning av Bernt Karlsson California USA.  Worldkustoms senaste projektbil.
lack-och-bilcenter_12west-coast-motor-show2Det är också hit till Lack och Bilservice den skall gå i vinter för karossjobb och lackering.

Känns bra att ha den på den anrika Torget i Tallåsen där bilbearbetning pågått i decennier av kunniga händer. lack-och-bilcenter_08
Allt skvallrar om känsla för färg och form. Vad sägs om en djuplackerad diskbänk i flake.

lack-och-bilcenter_07

lack-och-bilcenter_09Krantz junior och Johansson junior kollar på möjliga kulörer till Cadillac 59:an i kontorets miljö mellan skinnfåtöljer och speciallackad köksinredning.

Du kan förresten också få dina köksluckor customlackerade av Rolf och Per. Slå en signal bara.
lack-och-bilcenter_29

Myran har precis  fått en specialvit köksmöbel levererad från Tallåsens trolleriverkstad. Två av de senast målade bilarna stod utställda på Bollnäs Motorrevy i våras. En gudomlig Mercury samt denna gnistrande Chevelle cab men som sagt . . . lack-och-bilcenter_23
Rolf och Per är med hela vägen för den som önskar . . .
lack-och-bilcenter_24
lack-och-bilcenter_25 Den här kom de och GICK in med ledd av en traktor.
– ??
-Öhh, Rolf, kan du komma!

Torget i Tallåsen pulserar !!

lack-och-bilcenter_02Gemytet är totalt och Worldkustom längtar redan tillbaka till gubbarna och stämningen.  cad59_22Cadillacen kommer att få det bra där i vinter.

X-up annons

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Lack och Bilcenter Ljusdal älskar rost och bucklor.

  1. Hur mycket fick du för att skriva den här överdrivet positiva artikeln,helt klart är du lite för djupt tjenis med dessa personer för att skriva opartiskt.Du glömde nämna de bilar de fått lacka om två tre gånger utan att det blir bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *