Månadens Leif-Ivan augusti

World of Classics Museum and Sales i Tumba är stället du  måste se. Här står de finaste amerikanarna i det finaste skick uppställda. Flera tidningar har redan gjort reportage men Leif-Ivan Karlsson lovar Worldkustom något alldeles extra. musem_world of classics_small2

World of Classics Museum and Sales pulserar, förändras, lever.

Ett ställe du kan besöka om och om igen. Tony, Stefan och Pierre från TV-serien tar hand om dig på bästa sätt.

Trevligare värdar går inte att hitta. Leif-Ivan då?
-Mja,  han är inte alltid där.

feature

Därför är det med stolthet Worldkustom, exklusivt varje månad ett tag framåt, kan erbjuda Månadens Bil från museet och vem är det som presenterar den för dig?
–  Jo, Leif-Ivan Karlsson själv.

Som många vet har Leif-Ivan drabbats av en fjärde hjärtinfarkt.
-Jag måste ändra på mitt leverne säger han.

Han finns på museet som förr och träffar gärna besökande.

janne-worldofclassicsNu senast var det den prisbelönte custombyggaren Janne Nilsson från Sundsvall som var där, hälsade på och skickade följande bilder på nätet.
– Janne hade en fantastisk stund med både Susanne, Leif-Ivan och sonen Tony, enligt hans FB-sida.

Det är också Tony som levererar månadens rader och bilder. 

Hej. Hoppas ni mår bra allihopa !

Vi jobbar på att få farsan att ta det lugnare men det är en utmaning ska gudarna veta…. men vi kör på med han så han är kvar många år till =)

Ford Mustang Shelby GT500 428 Cobra Jet Fastback -68

img_5448
En av de kanske mest kända legenderna från muskelbils- och Ponycar- tidsperioden
Tillverkades bara i 1020ex totalt och 1968 var sista året som bilen byggdes utav Carroll Shelby, efterföljande år så gjordes dem av Ford med Shelbys godkännande.
img_5451
Denna bil kom till Sverige redan 1973 och var således endast 5 år gammal när den slog ner på Svensk mark vilket gör den till i det närmsta svensksåld. En gång i tiden såld från legendariska Masens Bil på Thulegatan i Stockholm dit bilhungriga ungdomar med pengar i papperspåsar vallfärdade på sjuttiotalet.
På optionslistan finner vi: Power disc brakes, bromsservo, btyrservo, bällbart baksäte, 8 track bandspelare, skinnklädsel, axelbälten sport-och biltratt.
img_5454
Bilen användes flitigt fram till 1979 då den ställdes av för att sedan 1997 hamna hos en kille som heter Jerker Sköldefalk från Haninge som mer eller mindre köpte ett tomt skal med alla delar i lådor, sedan följde 4 år av renovering för att blåsa nytt liv i denna underbara skapelse till bil !img_5452
Shelby blev i modern tid mest uppmärksammad genom filmen ” Gone in 60 seconds” där en lätt modifierad Shelby 67:a vid namn Eleanor gjorde succé
img_5456
428cui Cobra Jet motor som på pappret har 335hk men detta har diskuterats flitigt genom åren då dem flesta är överens om att man höll nere antalet hästar för att få en vettig premie på försäkringen, för motor finns det så det räcker och blir över !!
Med vänlig hälsning

Tony Olofsson Karlsson

World of Classics Museum and sales.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Månadens Leif-Ivan augusti

  1. Ett bilmuseum man måste besöka om man har det minsta lilla bilintresse, åk till Stockholm bo i kaptenshytten på Birger Jarl, ät en fantastisk frukost och ta sen en tur till Tumba för att kolla Amerikanska bilar i timmar om du vill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *