Obama – ring Sverige

Omaba, kul att du tittade in till oss i Stockholm för några månader sedan. Nu hittar du hit så du …  Ring Fredde Reinfeldt och kolla om detta jag skriver  är sant.

Bor man i USA tre månader om året kommer man i kontakt med många amerikaner. De är roliga, vänliga, pratsamma och frågar ibland  om Sverige. Om våra skatter, sjukvård och skola. Ibland pratar vi  Farenheit, och Celcius och kronor och dollar. De nickar och förstår, har hört det förut och allt flyter på. Men så tar det tvärstopp. Det tar alltid tvärstopp. De skrattar och slår ifrån sig.

Nu får du ge dig
-Nu blev det tokigt hörrö. Nä, nu får du ge dig. Give me a break. Du har räknat fel.
-Så där kan det inte vara. Det är inte möjligt! Det går inte att tänka sig. Det går inte att leva så. Inget fungerar i samhället ju om . . .om … bensinen skulle kosta 15 kronor litern dummer.
-Ridiculous – löjligt, säger de fast övertygade om att den galna siffran inte existerar.
Varje gång!

liberty

Går inte att kommunicera priset
Bensinen kostar 5 kronor litern i USA eller som det heter 3,50 dollar för en gallon.
I början tänkte jag att jag räknat fel eftersom de slog ifrån sig med båda händerna.
-Inte en chans i världen, sade de när jag kom fram till att bensinen kostade tio dollar och femtio cent för 1 gallon i Sverige. Det är så mycket som kan gå fel säger de vänligt, Gallon och liter och kronor och dollar.
Sedan pratar vi om något annat. Det går inte att komma vidare.

alaskaTräffade en amerikansk kvinna i förrgår.
-Bensinpriset här i USA är oerhört, sade hon. Vi har Alaska fullt med olja. Hela Mexicanska Golfen är full med olja. Vi har enorma förråd och ändå ska de skinna oss in på bara märgen. De är banditer hela gänget. Själv chartrar politikerna jetplan … för hunden!  Ett helt plan för en hund medan vi går på knäna pga bensinpriset.
Haja:
-Det är inte framkomligt att komma stickande med  Sverige i det läget. Hon skulle inte kunna omfamna  ett TRE gånger högre pris

canada oilEn kille från Kanada sade vid ett annat tillfälle.
-Den är så mycket tjyv och rackarspel i Kanada angående oljepriset. Förut skrek folk rakt ut när man höjde bensinpriset med 5 cent (35öre) per gallon.  Nu har vi tvingats över till litersystemet. Nu höjs bensinen med 5cent per liter och folk fattar inte att det är fyra gånger så stor höjning.
-Jag är själv i oljebranchen, sade han och vi tjänar berg med pengar men det är ruttet av landet att tvinga folket på knä .
-Så hemskt, försöker jag mumla fram medveten att jag inte kan berätta om Sverige.

Ring nu
Bästa Barack. Ring Fredde på en gång innan han går och lägger sig.
-Befria oss, inte från felräkningar, men från feltänk.
Rockefeller ägde vid ett tillfälle mer pengar än den amerikanska försvarsmakten. Han tappade håret och åldrades i förtid. För många ett bevis på grumlig galenskap och fult spel i oljans begynnelse där miljontals människoöden slogs i spillror.

Rockefeller ligger i lä från svenska fogdar.
-Öhh, Barack. I Sverige kostar soppan också fem spänn litern. Den är inte dyrare här men den svenska regeringen kickar upp den till det tredubbla för landets innebyggare.  Sveriges regering åsamkar sitt eget folk detta! Grumlig galenskap och fult spel från fogdarna.
fogdarDär ligger Standard Oil och John D. Rockefeller i lä. Där ligger Kanada i lä.  Vikingska råskinn i Birka sveper med lansen, folket hukar och inga TV-program görs om det av vår ”oberoende” public service TV .  Om några veckor är det val och den som vill ha soppa för fem spänn har ingen att rösta på.  Inget parti. Ingen person.  Ingenting. – !!!!

-Ohh Bama –  Jag vet att du har att göra nu med att rädda de kristna i norra Irak.  Världen förfasar sig, ingen gör något utom du som bombar de galna  Muhammedanerna vars lagtröja denna gång  heter Isis på ena sidan berget och du släpper ner mat till hundratusentals kristna på flykt på andra sidan berget.
– Du får ingen cred för det i svensk TV. Det nämns i förbigående med samma betoning som att renhållningsarbetarna  städar upp efter Storsjöyran.

food

Med berget som vattendelare utför Amerika ännu en handling i omfattning och tydlighet av Bibliska mått samtidigt som svenska, sandalförsedda  autister går och tittar i gurkskåpen efter årets skörd.

Det faktum att Amerika ännu en gång offrar sina 25-åriga pojkar för att skydda de som inget har  levereras med en sådan medveten slätstrukenhet i svensk TV att det passerar förbi oss vänstermatade nyhetskonsumenter  som priset på dill.
– Men det finns några kvar som registrerar och tänker själva.

reinfeldt

– Bäste Barack,  ring Fredde om soppapriset på 046-8-405 36 05.
-Lilla, Sverige behöver få vidgade perspektiv.  Vi kan börja med bensinpriset.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Obama – ring Sverige

  1. Bra, men energiminister Anna Karin Hatt skulle fixa lagom pris på soppan ,morsning vilken blåsning,kan ingen jävel ge dom luften,har väl aldrig sett ett värre rövarband,nu får vi försöka få dom där att sluta stöka ,annars få dom att tjacka spikskor och listigt smita ut bakvägen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *