Film. 1000 bilar cruisade i Härnösand

Sverige. I samband med Krantz Challenge lördagen 13 juli kom över 1000 bilar till Härnösand. Ett rungade rekord för staden som inte haft rykte om sig att vara cruisingvänlig. 

Hernö Cruisers utnyttjade rondellsystemet i stan exemplariskt.  Efter att förtjänstfullt ha fått tillstånd att cruisa mitt i city använde man friheten under ansvar och styrde bilarna till en lång glittrande orm utan köer, stopp och  flaskhalsar där bilarna gled upp och ner längs huvudgatorna.

Härnösand 1000 cars last week end. All free. Musik, entertainment, Krantz Challenge,  cruising

Härnösand 1000 cars last week end. All free. Musik, entertainment, Krantz Challenge, cruising

Allt eftersom bilarna ökade i antal dirigerade cruisingvärdar vidare till ”nästa rondell” varvid mera asfalt gjordes tillgänglig. Inget nytt men väl genomfört.

-Vi hade tryckt 1000 cruisingklistermärken och när de var slut upphörde räkningen, sade Hernö Cruisers ordförande Kicki Wiklund, lyckligt på kvällen.

Hela stan var på benen i den varma kvällen
Nedskräpningen var minimal och dessutom städade klubben på natten.

Värt att notera var att stråket gick förbi flera scener med liveuppträdanden då musikeventet ”Broöppning” pågick samma helg.

cad59

Polisen agerade med stor proffsighet och upphöjt lugn d.v.s. likt duktiga domare i en hockeymatch fanns de där men hade ingen böjelse att synas och störa det stillsamma spel en småstadscruising kommit att bli.

– Det är klart att kommer det 2.000 bilar 2015 kanske det blir en annan sak i den lilla stadskärnan med tanke på flytet.  Härnösands kommun, Handelsplats Härnösand och Hernö Cruisers i samråd med polisen testar dock gärna.

Välkomna 2015.

Film

Läs mer. Bildreportage från Krantz Challenge


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Film. 1000 bilar cruisade i Härnösand

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *