All American Cruise In

Tinas Diner i Härnösand slår upp portarna för en All American Cruise In lördagen 11 juni klockan 15.  av Krantzen  

Flyer 2016

Som om Tina skulle behöva en speciell Alla Americandag. Hela stället lyser USA lång väg alla dagar men hur som helst. Lördagen 11 juni klockan 15 blir det cruise in i Härnösand.

– Men vad tusan Krantzen vad skriver du får något?  Cruise In  ???
– Cruising heter det väl din drummel, det borde väl du veta!

TinasDiner_sharpVi har en idé. 
Nja, alltså. Vi har en idé Tina och jag.

Bilträffar, cruisingar och utställningar kommer från USA. Vi hade veteranbilsrally – remember.

Det mesta har vi lånat över men inte Cruise In.

En grej som inte kommit hit.  Därför tänkte vi köra en superamerikansk Cruise-In exakt som de gör i USA.  Kan var kul att se något annorlunda.  De som varit i USA kommer att känna igen sig. De som inte varit där ännu får chansen att se en äkta cruise in såsom det funkar i småstäder i storlandet.

cruisein1

Vad gör man då, då? 
– Inte mycket, måste jag säga.
Man kommer till 15.00 parkerar bilen, får en Door Price ticket. Plockar ut en stol ur bagaget.  Sitter och gömmer sig bakom bakluckan, går en sväng. Glor på andras bilar, öppnar huven, lyssnar på musik, köper 50/50 lotter, snackar skit och käkar. Det blir flera dragning på Door Price ticketsen under hela kvällen och så vinner någon 50/50 lotteriet i slutet.  Vi delar ut en award också i gammal god amerikansk sed.

Nu kom jag på en grej till!
Ja, nu fick jag en idé. Vi delar ut ännu ett pris. Den som har en stol eller två precis som de har i USA med tillbehör och öppnar huven på amerikansk manér och kanske har en sån där ledsen tygdocka lutad mot hjulet och annat typiskt  får pris för bästa Cruise In härmning.

Parking Tinas Men hur ska vi få plats?
 -Bra fråga. Tina har ungefär tio bilplatser MEN hon har snackat med grannen Lundgrens Hushållsmaskiner ELON och där får många bilar plats både framför och bakom och det är bara tre hoppsansteg ifrån.

Perfekt.   Sedan är det ratt på bilarna så Krantzen tror det går att improvisera sig ner mot Fiskekroken om det kniper.  Sjukhuset har en bra parkering vid E4:an bara fem centimeter ifrån, (om man mäter på bilden).  Sjukhusparkeringen i nedre högra hörnet på bilden är sista utvägen om hela Y-län kommer.
– Galet, javisst men det är så knöligt att flytta Tinas Diner till Myrans flygfält. cruisein2

cruisein3Men ingen cruising alltså?
Klockan sex är det slut precis som i USA för då faller mörkret på den breddgraden och gubbarna över 80 som ser dåligt måste hem i sina bigblockhotrods och 572 Hemis med morotslyse som pekar i backen sedan 1962 eftersom de inte har nån bilbesiktning.

Här i Sverige skiner sola klockan sex och besökarna behöver inte hem och ta kvällsmedicinen så . . . fri lek efter sex (oj,  det där lät inte bra)

Fri lek.
Ni får roa er själva efter 18.  Fri lek.  Häng kvar och fika en gång till hos Tina eller cruisa längs vatten och vägar i  Sveriges vackraste stadskärna, Härnösand.
– Tar väl en timme att komma loss ur parkeringen också.

Välkommen när vi provar en ny grej på lördageftermiddag 11 juni  klockan 15 säger Worldkustom och Tinas Diner.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”All American Cruise In

  1. Det verkar fränt ditt / erat arrangenang , roligt ide . Säkert väldigt uppskattat .

  2. Krantzen.
    Du visar och lär oss hur det går till i det stora landet i väster. Vackra Härnösand får en stjärnbaners nål flagga av mig på kartan.

    Rock on

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *