Älvis on Ice 2017 inbjudan

Kör på isen med din gamla hot rod, street rod!  av Lars-Åke Krantz
Det här är dö-coolt. Krantzen har varit där och sett med egna ögon för många år sedan innan han fegade ur och drog till Florida under istiden.  Cool grej ursäkta ordvitsen.
Här kommer Ävis on ice’s egen information från Facebook.  Bilder Krantz.

Björn Friberg från Lobonäs skriver:   

alvis-on-ice-09

 

Inbjudan till Älvis ON ICE 2017 i Lobonäs, Hälsingland.


alvis-on-ice-01
Välkomna till Lobonäs och Älvis ON ICE lördag den 18:e februari 2017. Här kan du köra på ett sätt som dom inte ens har gjort i USA med sina Hot Rods. ON ICE!! Vi kör kanske lite snällare än de stock car-tävlingar som fanns i Sverige på 40- och 50-talet, men känslan kommer att vara exakt densamma.

alvis-on-ice-11
Älvis ON ICE  i LOBONÄS (se karta)är inte ett jättestort evenemang, och det behöver därför finnas en maxgräns på antal bilar. Gränsen är satt till 40 bilar. Föranmälan obligatorisk. Den är inte bindande, men vi vill att du hör av dig om du tvingas avboka!

Fordon Vi vill helst hålla oss til Hot Rods dvsa Modifierade bilar upp till en ca årsmodel av 1940tal men vi släpper även in nyare modifierade bilar efter överenskommelse med oss..

alvis-on-ice-03

Körning
Under dagen är tanken att vi kör både bana och dragracing. Allt arrangeras på väldigt enkelt sätt, så ta med varma kläder. Det blir massor av fri körning med även match race. Det här är verkligen ”Racing For Fun”, på riktigt! Vi drar igång vid 10-tiden och håller på så länge vi vill och har lust, kanske till c:a 16-tiden.

alvis-on-ice-10

Kvällen
På kvällen kommer det att arrangeras en gemensam middag i byns festlokal och sen blir det full fart resten av kvällen. Även om du inte kör på isen kan du stanna på middagen och kvällen om du vill. Föranmälan är obligatorisk till middagen, men inte till resten av kvällen.
Om du kommer enbart över dagen kan det ändå finnas möjlighet att vara med på middagen. Säg i så fall till snarast möjligt när du anländer att du vill boka en middag så år du besked om det är möjligt eller inte.
Musik kommer att finnas på lördag kväll i festlokalen.

alvis-on-ice-02

Övernattning mm
Det finns ett begränsat antal sovplatser i vandrarhemmet, så anmäl dig snarast om du vill vara säker på att få plats. Man sover i några sovsalar och det finns totalt c:a 25 platser. Det kan vara möjligt att det går att ordna fler, speciellt om du kan ta med eget att sova på (t.ex. luftmadrass). Närmaste logimöjlighet är annars i Edsbyn, och det är c:a 4 mil dit.
Om du kommer på fredag: Det finns lite enkla möjligheter till mat på kvällen i byns festlokal.

kzjack5

Om Lobonäs
Det är en väldigt liten by, med väldigt få hushåll. Det finns inte mack, kiosk eller andra bekvämligheter. Närmast är t.ex. Ljusdal, Los, Edsbyn, Voxnabruk eller Furudal, beroende på vilket håll du kommer från. Så om du vill ha något speciellt behöver du se till att ta med det själv. I stort sett finns detta: Isbanor, festlokal, middag, frukost och övernattning.Kommer även finnas möjlighet att köpa typ korv/lättare förtäring och dryck ute vid sjön Men det räcker ju jättebra, eller hur!! :-) Back to basic!!

alvis-on-ice-06

Bränsle
Se till att ha det i rodden (även andra fordon) när ni kommit till Lobonäs då närmaste macken ligger 25km norrut i Los och Voxnabruk 25km söder om Lobonäs.

Hitta hit
Lobonäs ligger på vägen som går mellan Los och Voxnabruk norr om Edsbyn i nordvästra Hälsingland. Platsen vi kör på heter Mansjön och ligger ett par kilometer norr om Lobonäs ”centrum”. You can´t miss it!! (Ni som varit på Lobonäs veteranmarknad vet vart det ligger)
GPS-koordinater (Mansjön):
WGS 84 (lat, lon): N 61° 34.675′, E 15° 17.005′
WGS 84 decimal (lat, lon): 61.57791, 15.28342
RT90: 6829375, 1472289
SWEREF99: 6827194, 515049

alvis-on-ice-04

Besökare
Samåk gärna då parkeringsmöjligheterna vid sjön är ytterst begränsade. Det kostar (Inte satt än) inträde, men alla som gillar vad de ser kommer att få möjlighet att sponsra med en slant till soppa för plogning.
Priser  kommer snart

Om evenemanget
All körning på och utanför isen sker på egen risk. Åskådare vistas också på isen helt på egen risk.
Om vi bedömer att isläget är alltför riskabelt kan körningen ställas in med kort varsel. Vi kommer att skicka ut info via epost till anmälda och informera om läget veckan innan körningen.

alvis-on-ice-05

Anmälan / frågor
Kontakta Björn Friberg (jag sitter i rodden)  ( Mail Bjunka@hotmail.com Tele 0703070851) om du har frågor. Anmälan gör du via Mail eller telefon
Välkommen!!

alvis-on-ice-08

alvis-on-ice-12


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

3 reaktioner på ”Älvis on Ice 2017 inbjudan

  1. Som de står lite längre upp.
   Anmälan / frågor
   Kontakta Björn Friberg (jag sitter i rodden) ( Mail Bjunka@hotmail.com Tele 0703070851) om du har frågor. Anmälan gör du via Mail eller telefon
   Välkommen!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *