Båtdag med drive in bio på sjön

Nostalgiveckans Maritima dag. Worldkustom puttrade runt litet i Härnösand. Drive in bion var en helskön grej. Magnus Wiklund med familj kom i en amerikansk party barge med vita skinnsoffor och biofika till alla.  av Krantz

boat day1

Ingen jättecruising ännu dock. 30 båtar kanske men ett trevligt initiativ som vi gärna vill stötta och hoppas växer. Worldkustom tog en gammal amerikansk jetboat från sjuttiotalet med Oldsmobile 455 V8 sugis. 400 hästar ca.

Taylor Jetboat3

En vanlig fritidsbåt på Caloosahatchierivers platta vatten. Kul när det kommer 10 stycken men som sagt idag mer en båt av historiskt intresse som jag (Krantzen)  tänkte kunde passa och vara av intresse i nostalgiveckan.

boat day 8
boat day 10I Härnösand cruisar du mitt i stan, lägger till vid restaurang Skeppet eller McDonalds eller fiket eller torget eller badhuset eller Hamnkrogen.

Vad du vill.  Du kör mitt i stan.
Nattviken heter centrumpölen med flera inlopp från havet och massor av platser att lägga till.  Perfekt för båtdagar med uppvisningar och speakerledda shower.

Taylor Jetboat
Har nog aldrig sett någon V8 jetboat i Härnösand. Inte så vanligt i Sverige tyvärr men man kan se dom under Classic Car Week då de frekventerar Siljansbadet.

boat day 7

Den har sin karakteristiska ”Rooster tail” (150 meter vattensprut) när man ger benet med fotgasen. Det åstadkoms av en Jetovator, en rörlig tillsats som monteras på Berkleyjeten och styrs från förarplats.

RoosterRooster tail Södra Sundet

jetboats USAVäldigt uppskattat i USA där det gäller att spruta så högt och så långt som möjligt.

Ungarna älskar det och båtarna applåderas när de drar förbi stranden och blöter ner.

Det får vi kanske visa en annan gång om Maritima dagen får tillstånd för fri fart under Nybron.

Idag i USA åker de flesta med speedboats kompressormatade metanolmotorer på 1000+ hästar. Båtdagar är trevliga tillställningar för hela familjen med rock and roll, bad, båtkörning med raka rör och barbecue.

Taylor Jetboat2
Drive in bion med fantastisk bild och enormt ljud från Håkan Boström i Stigsjö var en lysande början.  Pontonbåten var ännu en amerikanare. Party bargen ägdes av Magnus Wiklund

boat day 6
Vindstilla och varmt . Perfekt.

boat day 4Skaplig ”TV”.

boat day 5Flera passade på att se från andra sidan vattnet i Gådeåparken.

boat day2
Sunset Härnösand och Nattviken


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *