Bo, kryssa och parta på Birger Jarl mitt i Stockholm

Leif-Ivan Karlsson, superentreprenören som intagit TV-sofforna och är aktuell med en realityserie i 3:an i höst utökar verksamheten.  Från 80-miljonersmuseet med amerikanska superbilar till ägare av motorseglaren Birger Jarl, det anrika fartyget som seglat på Åland och Finland. Årets upplevelse.  På lördag går den igen.

Worldkustoms läsare har så klart första och bästa plats. Häng med på tre timmar cruising i den nittio meter långa rockbåten, det roligaste som hände i Stockholm 6 augusti 2016 OCH ditt eget äventyr framöver då fartyget utgör flytande hotell/vandrarhem hela året för dig med kryssningar och musik  vissa dagar. Birger Jarl_43

Allt är Leif-Ivan American style. Från högtalarna på Sky Bar högst upp till höger spelas Mickey Musters version av  Great Balls of Fire över kajen när bilar och gäster anländer.
– Tydligt!
Rock and roll gäller. (Klicka på bilderna så blir de stora som Leif-Ivan)

Birger Jarl_08
Ohh yeah, party ON.  Sönerna Tony och Pierre med flickvännen Veronica anländer
Birger Jarl_06
Worldkustoms läsare får gräddfil och bjuds förbi avspärrningar in i styrhytt och officersutrymmen med provsitt i förarsätet utan ratt.

Birger Jarl_07Förstestyrman Ingmar Alverdal kommer ut på bryggan.

Hans sockar säger allt. Proffsigt uppsluppet från kommandobrygga till partydäck.

Partydäcket  ja.

Superentreprenören Leif-Ivan Karlssons verksamhetsförädling har börjat.

Birger Jarl_03

Vi får ett snack med verksamhetschef Joakim Sköldhammar. Hans demonstration är knivskarp.
– Titta, säger han och öppnar  till fördäcket.
-Så här såg det  ut på akterdäck förut.     Idag ser det ut som till höger. Birger Jarl_04 Birger Jarl_45

-Tidigare hände det någon enstaka gång att man sålde en flaska champagne.  Nu räknar vi champagneförsäljningen i lådor per kryssning, säger han och fortsätter:
-Nyligen fick jag veta att vi slagit all time high.
-Jaja, tänkte jag. Det är väl i nya serveringen sedan starten men det visade sig vara ALL TIME HIGH inräknat tiden med Ålandskryssningar och fyra barer öppna.  Sky Bar slår allt hittills och det har bara börjat.Birger Jarl_09De här gubbarna mönstrade på.  Peter Jezewski och hans supergitarrist Christer Bergman från den landsomfattande Be-bop-a-luba-succén.  En total överraskning. Solen skiner, havet är ljummet, 3600 hästar bubblar till och vi är iväg med musik.Birger Jarl_11Leif Ivan sjunger solo och får en kaptensmössa av Stefan Engström och ja. . .  ni fattar.  Det går inte att ha tråkigt.
Birger Jarl_27 Birger Jarl_36Glada ansikten, kära återseenden och nya bekantskaper knöts kring borden där det avslappnade och genuina flödade. 

Birger Jarl_15Det här slår det mesta sade Chris Johansson från USA som driver egen customshop utanför Washington D.C.   Läs mer om honom i Worldkustom . Sök på 3 Crown Shop.Birger Jarl_19His latest flame levererades av radarparet i en uppvisning i synkat gitarrspel och stämsång. Rock and roll toppklass.Birger Jarl_18
Jackpot.  A’lvaro López från Tyskland och Linda Miton från Spanien gillade rockabilly och bilar. De hade övernattat i fartygets hotelldel och hamnade i detta av en slump när båten for iväg . Femtiotalsmusik och bilfolk och en internationell motortidning de kan dela på en sekund till vänner hemma. Vilket flyt!   A’lvaro sökte en 40-talsbil. Man kan säga att han fick hjälp.Birger Jarl_16Trafikerat i skärgården. Babords- och styrbordsstrumporna behövdes.Birger Jarl_13TV3 filmade hela dagen. Åtta program kommer framöver.Birger Jarl_12Urban Nordlander från Viksjö utanför Härnösand hade jobbat som befäl på KA5. Sedan blev det en ingenjörstjänst på Dockstavarvet och idag bor han med sin flickvän Susanne i Mexico där han bl.a. säljer Stridsbåt 90 som Dockstavarvet fortfarande har licensen för.Birger Jarl_14Peter Jezewskis dotter, Therese Jezewski  (t.v )trivdes.
-Jag har åkt med båten förr när pappa uppträtt men under stökigare omständigheter på många sätt.  Idag är en fantastisk dag log hon.
Annelie Strand, Peters flickvän (t.h) och manager bokade nya spelningar och konstellationer i flygande fläng via telefonen.   Den stora ensemblen har knoppat av många artister genom åren.
-Det är många som gått i Be-bop-a-luba-skolan, skojade Annelie.Birger Jarl_20-Åhh, den där låten. Tre timmar går fort när man har kul och det var inte slut ännu.Birger Jarl_21Penti Varg … förlåt  Bert-Åke Varg greppade plötsligt mikrofonen och alla femtiotalister fick något blankt i ögonen. En älskad komiker och artist visade sig ha greppet om publiken fortfarande. Timing och humor i full swing från en stor kulturarbetare.  Respekt.

Karlssons klister är familjen.
Känsla av familj är alltid närvarande när Karlssons gör något.  Ett skönt gäng.Birger Jarl_23Pierre Karlsson sade att han skulle borra in ännu flera högtalare i Bonnevillen till nästa gång eftersom ”Krantz tyckte det var klent”.
-Va!? Jag har aldrig sagt det, fäktade jag.  Skulle aldrig säga  . . .
-Jo, pappa sade att du sade det så nu borrar jag in flera.
-Meeen, jag har int.. . .  !!
Veronica gillade ”pranket”.
Birger Jarl_24Angelica Karlsson hade just återvänt efter en semester i Europa.
– Vi skulle åka husbil men den ”exploderade” i Malmö så vi fick luffa tåg genom Europa vilket blev ett äventyr, sade pojkvännen Alexander.
Allt slutade gott med ett flyg till Barcelona och 14 dagar i solen.Birger Jarl_28Sonen Tony då. Han frågade varför Myran (Krantz fru) inte var med och hälsade till henne i Gussjö.  Karlssons – en go’ familj.Birger Jarl_32
Christer höll pulsen uppe och publiken var med.
Birger Jarl_17
Uffe Bejerstrand, artistbokare med sighten Nöjestorget.se var en sköning.  Förser Sverige med bra band vid rätt tillfälle.

Birger Jarl_29

Susanne Karlsson tog plötsligt min kamera och for i väg  fotandes vänner och bekanta på båten.Birger Jarl_26

Birger Jarl_25

Mycket bus idag fru Karlsson.

Birger Jarl_39  Birger Jarl_38

Birger Jarl_33Premiär för matservering på Sky Bar Birger Jarl_30Birger Jarl_37Idag var det premiär.  Gästerna kunde få mat  serverat på partydäcket.

Personalen klockade sig själva för att se vad som kunde förbättras.

Helt okey första försök. Matgästerna verkade nöjda och glada.

Två viktiga personer som ser till att Leif-Ivans företagsförädling rullar på i rask takt.
Marielle Monie, event- och marknadsansvarig samt Joakim Sköldhammar, verksamhetschef. Birger Jarl_22
Bella siktades bland gästerna och bjöd värdparet på en kram. Birger Jarl_34Så kliver denna tjej upp och levererar en underbar sommarballad i inloppet till huvudstaden.  Birger Jarl_35
Christer Bergman och Katarina Ekman tog publiken i hamn efter tre timmar i solen.
Birger Jarl_44

Birger Jarl_42 Eller hur   :O)Birger Jarl_46
Boka hotell eller häng med på musikevent och kryssningar här. 

 

 

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

5 reaktioner på ”Bo, kryssa och parta på Birger Jarl mitt i Stockholm

  1. Tack för en fantastisk tur i det vackra vädret – härliga människor och grym stämning.

  2. Bra kryssning! Massa vettigt folk o negrer som kypare o uppassare! som de ska va! Skål till nästa gång grabbar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *