Chatterbox lördagsträff

En timmes resa norr om New York ligger Chatterbox i en sömnig fyrvägskorsning. Under den långa sommaren samlas man till en stunds chat på lördagskvällarna. 300 fordon är inte ovanligt.

chatter01

På vischan i Amerika. Avslappnat, vänligt och helt underbart. 300 bilar samlas i vägkorsningen varje lördag.

Jag tittar ut genom sidorutan. Låga moln täcker hela himlen. På vänster sida ser jag restaurangen. Rund i sin form med 360 graders bilparkering utanför de stora glasrutorna går tankarna till ett klassiskt fik … Mels Drive in i filmen Sista natten med gänget. Den inbyggda svenska oron för kyla kommer av sig när vi öppnar dörren. Hett. Man blir chockad varje gång. Svensk tolkning av vädret genom att titta ut genom rutorna i en bil med ac slår fel tio gånger av tio gånger.

chatter4

Det luktar varm asfalt, bensin och friterade strips. En speaker nånstans går på tomgång och musik strömmar ur högtalare på stativ.

-Hi, how`ya doin …
Vänligheten går att ta på. Folk söker min blick och vill hälsa bara.. sådär.
chatter5-´Cuse me, säger de om man ser att min kurs kommer att korsa deras kurs om tre meter och stannar.

Det är svårt att förklara men folk ber alltså om ursäkt tre meter innan man skulle ha kunnat stöta ihop i händelse av att båda behållit samma kurs.
-Thank´s sir,  you´re welcome, nice day och tusen artigheter till fyller luften.
Balsam för en butter svensk på defrosting.

chatter2

Som vanligt knockar USA. Arkitekturen, parkeringen, värmen, miljöerna, musiken, golvet är bara så rätt. Mustangen i mitten tar andan ur en. Dragstern i luften träffar på hakspetsen och dessutom, när man ligger där, cirklar ett elektriskt tåg (!) runt, runt uppe i taket. Knockout.

Jag är en reporter på semester men det går inte att hålla sig. Kameran kommer fram. Anteckningsblocket. Jänkarna ler lugnt. Poserar artigt och puttrar på sina djupa ”r”.  De är här för att njuta. Koppla av. De kan konsten. Solen försvinner, värmen stannar. Tre ungdomar på en nerfälld tailgate samtalar med varandra när jag passerar.

chatter6

-En murvel från vad-sa-du Schweitz. Coolt, ja huvudsaken att alla trivs. Nu tar vi en burgare guys.

chatter3

Mercuryn från 1954 var till salu för 18 500 dollar.

En fantastisk lördag och samtidigt alldeles vanligt i USA.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *