En Amazon vann Krantz Challenge på Västerås Summer Meet 2019

Josef Sommarkrans har flera fina bilar varav Amazonen stod i Meguiar’s monter och blänkte hela helgen.  När det drog ihop sig till Krantz Challenge  i strålande sol gick han och hämtade Volvon. 


Västerås Summer Meet 2019 blev ytterligare ett segertåg för Klas Brink och Susanne Moell som är avsändare av träffen sedan tre år tillbaka. Redan på torsdagsmorgonen var det över etthundra meter kö in. Nej, inte av bilar, utan av gående in från besöksparkeringen!-Raskt fick man öppna dubbla filer för de gående. Aldrig hänt förr. Marknaden var enorm.
400 säljare trivdes i det perfekta shoppingvädret. Ett utförligare reportage om Västerås Summer Meet 2019 kommer senare. Nu till Krantz Challenge.Stegen blev fulltecknad på direkten.

NYTT NYTT NYTT       KRANTZ CHALLENGE KRAMFORS 10/8        MISSA INTE DET 

Klicka på bilden för information. 

Anmälningarna rasslade in med den hastighet Ellen Krantz vid datorn och Denise Hägglund vid loggen hann skriva. Vi beklagar att vi inte kunde ta med alla som ville tävla. Först till kvarn gäller som alltid.
Tips till 2020: Inskrivningen börjar 11:00 i Västerås. Häng på låset.

Prisutdelare var en av de tävlande i pinuptävlingen om titeln Miss Västerås Summer Meet, Tone Lise Follestad/Iversen från Kristiansund i Norge. Tone-Lise tog sig till finalen via en peoples choiceutnämning på Lifestyledagen i Classic Car Week 2018. Här med sin mor Wenche Follestad. 
Meguiar’s är ny huvudsponsor i Krantz Challenge.  De skänker priser till alla som tävlar. Goodiebagen har ett värde av över 150 spänn och Håkan Möllerströms och Meguiar’s intåg i Krantz Challenge var precis  så crazy som deras slogan säger. Kommer i en krönika. Vilket fantastiskt gäng.

Tävlingen rivstartade med Peter Öberg från Finspång. 

Snyggt par i sommarsolen som matchade varandra perfekt. BIG SHOW av dessa fantastiska leksugna entusiaster från första bil.  Peter och DeSoto 56:an.


Applåderna rungade i takt till musiken direkt som i Rättvik. Från Gävle kom Martina och Emil Larsson som bara är kompisar trots samma efternamn. De kom med ett större gäng. Emil åkte i en Cheva men efter ett tag stod hans Morris också på Paradiscampingens parkeringen. En kompis visste var nycklarna fanns och körde dit den.
Emil gillar allt gammalt. Bilar, musiken, bugg. Ser Challen för tredje gången.

Högtryck! Eight outstanding och åtta bilar in mellan läktarna samtidigt. Trångt virrigt och alldeles fantastiskt vackert.  Irene Larsson, Denise Hägglund och Tone-Lise Follestad/Iversen delar ut pokaler till alla åtta outstanding cars som är kvar i finalspelet.

Bokvinnare. Ingalill Leandersson från Sundborn åker till USA ofta och till Västerås ännu oftare. Tjejgänget bara växer. I år sex brudar i två bilar.
– Nästa år nio damer i tre bilar, säger Ingalill som åker Camaro RS cab 1969.
Smockat på fältet som synes och nästan fullt på läktarna. BILFEST på Västerås Summer Meet! Rock and roll, skratt, spänning, cliffhangers och skrällar. Missa inte Krantz Challenge 2020!  Prime Time 13:00 på lördagen. 

Vad tusan. DJ Krantz junior står och pussar counter Denise mitt under matchen.
-Ungar! 
Stefan Andersson hade lajbans med sin 1932 5w coupe eller MoonRodden som flera sade.
Här tar han sig till final genom att besegra Bengt Norgrens 1957 Cheva. 
I Krantz Challenge vinner alla. De tävlande får priser, publiken får priser ja till och med domarna vinner som tack för att de är med och bestämmer. Här är domaren som drog högvinsten. En rejäl jänkare med Krantz Challengelogga på dörren.

De kom ända från Vindeln.  Pojkarna insisterade på Summer Meet tidigt  och mamma överraskade med bokade hotellrum och resa. Kul med unik vinst på toppen. Pojkarna Oscar och Carl får dela på bilen. Vilket minne!
-Men den får stå orörd i hyllan först säger mamma Camilla Holmström.


Tommy Ledberg till höger var med och lekte men sin fina BelAir från 1957. När han flög ur plockade han upp filmkameran istället.
-Och vinner göör . . .. . .. . JOSEF SOMMARKRANS med sin choppade Amazon.


Josef hoppade rakt upp och viftade till publiken.  Han har tävlat förr men inte med Volvon.

Nu vinner han 3.000 kronor plus Meguiar’s stora bilvårdspack värde 1500 spänn plus två dagars hotell för två personer på Classic Car Week plus en plats i SUPERFINALEN som brakar sta’ framför stora läktarna på Rättvikstravet lördagen 27 juli klockan 13.

Vinner han där blir han 10.000 kronor rikare och får åka på utställningsturné våren 2020.

Halva läktarnas åskådare rasslade ner på innerplan för att gratta och fota och ta selfisar med vinnaren. De är stjärnor, vinnarna i Krantz Challenge.

PARTY! Klas Brink har format en träff som har allt. Välkommen till Västerås Summer Meet 2020.

Vill de se ett Krantz Challenge eller kanske tävla. Då gäller Härnösand lördagen 13 juli eller Hudiksvall lördagen 20 juli eller Rättvik CCW lördagen 27 juli eller Kramfors lördagen 10 augusti.

Saftig Amazon skapad i Finland.  Separat artikel kommer.

Krantz Challenge 2019 alla orter

Sponsorer 2019


Meguiar’s – Högklassiga bilvårdsprodukter för initierade bilentusiaster.
Norrlands Custom-snabba leveranser. Oslagbara på slitdelar till jänkare.
E&S Motor- Köp din jänkare tryggt och trevligt hos Uffe i Ljusdal. Bra priser, bra finanisering och även meck-hjälp. Så där som man vill ha det om man får önska.
X-UP – Ledande på byggnadsställningar till företag, industrier och privat över hela Norden.
Härnösands bilmuseum – Sveriges största. 5000 kvadrat och nu bygger raggar’n ut ännu mera. Ett äventyr i sju hallar.
Mekonomen Härnösand – Service De Luxe. Alltid i hobbyns tecken. Kanonställe.
KML. Kvarnströms mek och Lack målade Krantzens shoppade 1959 Cadillac. De gör allt. Helikoptrar, tankbilar, customs, försäkringsskador.   Ett superställe.
Verktygsboden. Jamen hobbyns bästa vän. Jätteutbud av prisvärda kvalitetsgrejer till ditt garage/verkstad. Handlar allt där. Har inte reklamerat en enda grej på fem år.
World of Classic Museum and sales– Långt namn på långt museum för långa bilar. Leif-Ivan Karlssons totalgrymma jänkiebilsmuseum i Tumba på 2800 kvadrat med bilar att dregla över kofångare i kofångare. Världsklass !!!

 

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *