Fantastiskt tilltag

Jaha här står man i Packardfabriken en torsdag i tjugotalet.  Någon har tagit en bild – men vänta nu.  Färg? by Krantz
Det finns såklart en fantastisk dokumentation från fotografer världen över men de hade bara tillgång till svart/vit film.  !!!Imbued1

Imbued5Alla bilder är grådaskiga. Okey, okey det är konstnärligt och coolt men frånsett det.  Man har aldrig fått se hur det såg ut med blotta ögat den där dagen i Packardfabriken på 20- talet.

Det är nästan så man tror att vardagen var i grå på 40-talet!   Humprey Bogart var grå. Rita Hayworth och Charlie Chaplin likaså.
Chicago på 30-talet var grått.  Detroit med sina fabriker. Grått.
– Den här liraren har flyttat alla fotografier hundra år framåt och jag kan inte sluta titta.
Imbued4

Imbued9När folk frågar hur han kan veta vilka färger bilarna hade svarar han:

-Det vet jag inte.  Jag söker upp originalkulörerna via tillverkarnas infoblad. Det svartvita kortet ger info om den är ljus eller mörk. Sedan chansar jag.Imbued8

Då frågar folk varför han gör detta. Om han är proffs på nåt sätt och  …?
-Nä, jag gör det på fritiden för min egen skull.  Tyckte det kunde vara kul att dela med mig också, säger han … eller hon.
Vid en snabbsurfning på nätet hittar jag flera sajter med bilder från samma person men inget namn eller bild på konstnären. Här är Facebooksidan.
Imbued17

Imbued15
Massachusetts 40 tal.  Så har vi aldrig sett det förut. Imbued1420-tal.   Mormor och morfar hade en minst lika mustig och färgrik tillvaro som vi. Imbued13
Oj! En krock på 30-talet. Imbued3Johnny Weissmuller med sitt nya inköp. Imbued12The Y-job hette den väl.  Konceptbilen från Buick. Imbued11Bröllop månne?  Femtiotalet i pastell återskapat från svartvitt foto. Besökare frågar hur han kan veta färgerna på kläderna.
-Det vet jag inte, är svaret.  Jag letar fram kollektionerna från bildens tid, dess tillverkare, märken och designers och där hittar jag färgkartorna.
Imbued16Bilder finns att köpa på www.redbubble.com
Imbued18
Galet givande att se bilderna

Tillbaka till svart vitt
Imbued19
Tack för ditt jobb,  vem du nu är.

För dig som vill se mer 

———————————————

Gillade du detta gillar du också:

Bilder från en amerikansk småstad

 

Worldkustom är helt gratis. Tycker du att tidningen haft något som helst värde för dig under tre år? Om så,  köp en t-shirt till dig själv och visa det. backer6


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Fantastiskt tilltag

 1. Tack för dom helsköna bilderna!
  Men…….
  Johnny Weissmullers kärra ser ut som en Chevrolet och bröllop på femtiotalet i en 60:a Impala.

 2. Jättetack Lallas och tack för ett bra speakerjobb i helgen tillsammmans med Per-Erik.

  – OJ, jag tog nätets bildtext på Tarzan utan att syna.

  Årsmodell 60 brukar gå i femtiotalsklassen och femtiotalsfärgerna satt nog på kläderna 1960 också tänkte jag när jag skrev den bildtexten. Va liksom meningen så.

  Härligt att du läser Worldkustom.

  :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *