Fire Meet i Härnösand

Våren 2017 fick mig att längta till Florida redan innan sommaren startat. Fire Meet i Härnösand blev en köldslagen historia men bra med bilar. Svensken är fantastisk. by Krantz

 LÖRDAG 26 AUGUSTI 2017!!!

Krantz&Krantz lirar 13:00  på utställningen i Ullånger och på kvällens rockröjarparty i Centrum Ullånger. 

affisch_ullanger

firemeet_12Kaffet, korvarna, hamburgarna, och bröden tog slut så … bra med folk och bra arrangerat men det är klart att sidvind i lågskorna under fyra timmar inbjuder inte till att kasta ner sig på backen, lättjefullt sträcka ut sig och njuta av solbilarna i grodperspektiv.
firemeet_11
”Görring” höjde tempen med sitt vackra motorrum. En rutinerad raggare som rullat många mil mellan järnvägsstationen, ”krysset” och Sjöbefälsskolan. firemeet_10
15 juli är det Krantz Challenge  på dagen med över 1000-bilar i cruisingen mitt i Nostalgidagarna Härnösand. En fantastisk vecka. Då är ”Görring” där.firemeet_13Det pratades flitigt i klungorna.  Damerna svepte om sig och gubbarna med händerna i fickorna drog upp axlarna till öronen.firemeet_01

Så ser han ut!! Mr. www.cruisingsverige.se . Alex Karlström himself.  Kolla in stjärnskottet på webben. Alex kom i sin 1950 Cadillac nerhasad på C-framen med luftbälgar.
-Den får se ut hur som helst  men den skall gå, hade frugan sagt inför bilköpet.  Köp vad du vill men jag vill inte bli sittande efter vägen.
firemeet_02Alex köpte och mitt i Kramforscruisingen stannade 331:an såklart. Den gamla V8:an tog en paus efter 65 år.

Bakläxa! Nu sitter där en evighetsmaskin. En renoverad Chevrolet 307:a med TH350 växellåda.  Mullrar så länge det finns olja på planeten.

firemeet_16Fia Bergqvist och Saga Olofsson/Bylund tog svängen förbi bilarna idag.

viksjomatnostalgi170823firemeet_06Fire Meet 2,0 fyllde slänten vid Folkets Park och till prisutdelningen tittade solen fram.  Slutet gott allting gott.
ake-lindgrenKorskopplad på kyrkbacken. Rattgrepp halvsex, bälte från vänster till höger, telefon från höger till vänster.

En Lifetime cruiser med driven i.  Åke Lindgren.
firemeet_03
Prisutdelning i sol. De här gubbarna kan prata om de vill. De är pastorer med bensin i huvvet.  Idag delade de ut pokaler till raggarna. Roine Åkerblom och Hans Wikström.
firemeet_05
Uffe och Vera Selin är ena luringar. Kommer med olika bilar. 2017 i något så ovanligt som en 1940 Pontiac coupé med en flat head under huven.
firemeet_08firemeet_17Tunga gardet. Lasse t.v. åker både chevypickis och chopper.  Det gör Kenneth Lunneborg (t.h) också plus att han tog metanoldragstern idag.

Kenneth har flera dragsters. Händerna är grundade i motorgrått. En brinnande entusiast.

Kalendern är ifylld. Eskilstuna, Orsa, Sundsvall och Tierp flera gånger om.

Jag skall åka mycket med min andra, den nostalgiska frontmotordragstern, men denna alkoholdragstern skall också luftas. Dartblocket kan leverera 2500 hästar.

Tvåtusenfemhundrahästar!  
-På test and tune inplanerat till Sundsvall Raceway i Sättna skall jag åka med den i en trimningsgrad som motsvarar 1900 hästar, säger han och fortsätter:
firemeet_09– Sammanhållningen och kamratskapet är fantastiskt.
Det är som när man kom med första mopeden och alla moppetrimmare gratulerade och berömde femtiokubikaren man just växt i.  Nu åker han niotusen kubik.
På dragracingbanan kommer folk från andra länder och tittar uppmuntrande.
-Jag betraktar mig som nybörjare och får all hjälp med uppstart och tips och glada kommentarer från de andra teamen.
firemeet_24

-En otrolig känsla säger ”Lunne” som  mer uppskattar kamratskapet på banan än att åka den där sista hundradelen fortare.
Nätbilder på bilen uppskattas av amerikanarna. Patriottemat är sammankopplat med sponsring av amerikanska krigsveteraner, något Kenneth är noga med att bevara.
firemeet_04
firemeet_07Härliga krigare. Corsairen till höger är en ovanlig fågel.
Engelsktillverkad Ford med hög kardantunnel och kort, sportig spak mellan sätena.

Överfränt på sextiotalet när SAAB hade rattkrycka och Volvo körde med långspak. Lillkrantzen sneddade genom träffen med en Jazzbas från -77 och fick genast frågan:
-Ska ni lira?

Showbilfiremeet_18
Nej, stopp vänta, stanna Adam!
Direkt från bilutställningen i Ö-vik kom denna A-traktor i superskick.

firemeet_19Adam Abrahamsson hade byggt med sin pappa Lasse Abrahamsson.

En Mustang II från 1975 som fått en Nissandiesel med manuell Nissanlåda. Vid bakaxeln sitter en Volvo M40-låda spärrad på ettan.  Skärmkanter är Volvo 140/240 och lacken är BMW. firemeet_20

Inredningen hade också gått i mål på det fantastiskt fina bygget. Vilken kärra för en 16-åring!  Regad och klar. Adam har gått i skola hos PlåtConny.
-Ja, jag fick praktisera där en period.
– ”Våga prova, bara gör och lär dig rätt väg”, var mäster PlåtConnys råd.

Det blir en härlig sommar nu då Adam?
-Ja, fast nu ska jag lacka om den, svarade han.
-Fatta orken i den grabben. Imponerande!

Löjl!firemeet_23
Från 16 till 60 år men pojkarna är desamma. Löjl på gruset och hos Big Blomman (t.v) kommer leendet automatiskt.  Det är gött att få vara ung hela livet. Tack Pingstkyrkan i Härnösand för Fire Meet 2017. Nu glider vi ner på stan. firemeet_15

firemeet_14

ornament

krantz

affisch_ullanger

 

 

 

 

 

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Fire Meet i Härnösand

  1. Du är klart bäst på att befodra och uttrycka dig Krantz vad gäller fordon och övrigt . Kallt var det! Men varma ”hjärtan”? fanns bland arrangörer , utställare, besökare och bandet. Plus hamburgare och varmt kaffe. Men framför allt: En kanonbra träff med fina bilar å bra värdskap höll stämningen på topp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *