Gottfrid får unik röstproducent. Singeln släpps i dagarna på Spotify.

Gottfrid Krantz röst slog ut 60.000 sökande och han tog sig till Idol 2019. Väl där gick han till finalspel och hamnade på en fjärdeplats med sin rock and roll.  Nu kommer första singeln Step Into Christmas. Följ Gottfrid på Spotify så blir du en av de första att höra låten. 

Gottfrid Krantz från Härnösand blev ”Gottfrid” med halva svenska folket 2019.  Man samlades i stugorna, på krogar och i hembygdsgårdar runt om i landet för att rösta på den ovanlige Idoldeltagaren som skrattade och sade:
– Det gäller för mig att sälja in den här Jerry-Lee-låten nu.
Så steg han upp och hela Idolstudion kom på fötter och klappade i takt.

Genom säsongen fick han ständigt nya supporters brett i landet.  På äldreboendena lärde sig tanterna att rösta via SMS.

I förskolorna klistrade man Gottfridtavlor. Det fanns Gottfridkakor, Gottfridbussar, Gottfridkvällar och Gottfrid- t-shirts.

Specialpris inrättades.
När han slutade på fjärdeplats inrättades Gottfridpriset av Idol som den som satt mest avtryck med sin personlighet, glädje och positivism i Idols historia.

Så var det rösten
Innan dess hamnade han på kvällspressens förstasidor med ”det bästa som visats på Idol någonsin” enligt flera skribenter och tyckare

Duetten som hamnade på löpsedlarna
Rekordduetten med Carola där han glider upp jämsides med Sveriges bästa röst , tittar på henne och trycker fullt i en fullkomligt fulländad superwailing har gått till Idolhistorien som något av det bästa som timat i programmets historia och  som fortfarande laddas i tusental varje månad och nått en kvarts miljon visningar.

2,01 min in i låten.  Superwailingen från Gottfrid som fick bänkrader att resa sig och Gottfrids röst att matcha Sveriges bästa pipa – Carolas.

NU KOMMER SINGELN!
Gottfrid blev signad av världens största musikbolag Universal Music. En speciell röstproducent har kallats in för att ta tillvara alla lager i den unika karaktären.

Man går på Gottesoundet helt enkelt. Krut från första tonen där de låter hans strupe dominera ljudbilden. Singels mastras i Los Angeles, Californien av en av de hetaste studioproducenterna idag.

Gå in på Spotify och leta upp Gottfrid.  Tryck ”följ” eller ”follow”  och det plingar till i din telefon när singeln släpps i dagarna.  Sen . . .


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *