Härnösands Bilmuseum slog nytt besöksrekord

Den 27/6 2018 backade en fullsatt Birkabåt in i Härnösands hamn för tredje gången detta år. 1500 resenärer klev av jämte en hel del av personalen på 300 pers. 

På kajen stod bl.a. muséets T-Ford från 1915, två av tre ur The Cherry Tops, Anna-Carin Löfgren och Annika Winhagen med band, lirande  svängig 40-talsmusik inklusive härlig stämsång. En välkomstkommité av näringsidkare och folk från kommunen stod i solen med broschyrer. Tiotalet uppradade bussar väntade ivrigt att ta resenärerna ut till förbokade expeditioner.Flera gäster gjorde detta för andra gången.

– Vi gillar Härnösand. Mottagningen här är den bästa, sade många och en fick en lektion i hur man kör en T-Ford av museiintendent Kajan.

I Härnösands stadskärna bor 13.000. Ett tillskott på över 1.500 personer märks.  Härnösands Bilmuseum, som är Sveriges största,  slog nytt rekord.– Det var knappt men dock ett rekord noterade Eva Lindersson i museet.

Krantzen var inhyrd speaker och lotsade besökarna runt i grupper under dagen.Mot kvällen kom en busslast från Härjedalen som också fick guidning plus vanliga walk ins i  semestertider. Idag kom de vi frågade från Tyskland, Belgien, Alingsås, Härnösand och Köpmanholmen.

Fantastiska miljöer att se. Från Paris gator i början av 1900-talet . . . . . . till Berlinmurens fall. Ägaren Calle meddelade att han köpt Bernadottes Cadillac och ännu ett stor lokal i anslutning till Härnösands Bilmuseum.

– Jag skall bygga ihop den nya lokalen med Folkhemshallen, sade han.

Calle Lundkvist hann också med att köpa in fler bilar på en nätauktion idag.

 

Besökare tipsas att ta med en karta över museets åtta sammanfogade lokaler så de hittar ut igen.  Nu läggs ännu flera lokaler till när Calle har köpt hela kvarteret. Redan idag är promenaden en informativ och berättande resa i bilens historia.
Inte uppradade bilar. Snarare en berättelse. Minns ni oljekrisen? Nutidshistoria i full skala.Sveriges största museum blir ännu större.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Härnösands Bilmuseum slog nytt besöksrekord

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *