Johnny Cudas 69:a Charger rullar vidare.

Johnny Cuda från Trelleborg har gjort sin sista cruising.  Vi som fått träffa den genuint trevlige Moparmannen under kortare eller längre tid får skatta oss lyckliga. Nu rullar Johnnys Charger vidare i händerna på nya generationer. av Krantz

Johnny Cuda 6

Johnny Cuda gillade att stå på. Njöt av varje sekund. -Tack för skjutsen Johnny.

Det strömmar folk från hela Sverige och Skandinavien genom Härnösands Bilmuseum sommartid. Sveriges största bilmuseum har blivit en av stadens toppattraktioner.

Hsand_bilmuseumJag stod och hängde i entrén när ett ungt par från Åland kom fram.
-Hej , vi känner igen dig. Det är du som är Krantz.
cohhny cuda charger buyersParet Conny Welin och Jennie Hellström berättade att de läst reportaget om Johnny Cudas 1969 Charger i Bilsport Classic samt att det förstått av Johnny och jag med tiden och alla besöken på På Palmträffen i Trelleborg blivit goda vänner och att bortgången av den genuine räjsaren varit tungt.
– Ja, svarade jag och svalde.

johnny cuda

-Jo, det är därför vi vill berätta att vi har köpt Johnny Cudas Dodge, den som du fick låna av honom när du var i Trelleborg och var speaker.
Det blev tyst. Fint tyst. Vackert tyst. Vi tittade på varandra liksom med Johnnys slokande mustasch närvarande.

Den svarta 440 Chargern rullar nu på Åland väl omhändertagen av Conny Welin och Jennie Hellström.
-Hur gick det att hämta den, frågade jag.
– Tårar,  sade paret. Vi stod ute på gården, fick nycklarna och kramade varandra.

Johnny din spjuver. Tack för dina berättelser om bilar. Om hur du körde din Barracuda till dragracingtävlingar, bytte till slicks, räjsade, havererade, meckade, sov i baksätet till nästa dag, körde mera, satte på vägdäck och åkte hem med din alla-dagar-i -veckan-Barracuda och fick namnet Johnny Cuda av Kjelle Power för dina bravader.johnny cuda 3Nu rullar Chargern vidare och ägarna berättar stolt att det är just din bil Johnny Cuda.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

7 reaktioner på ”Johnny Cudas 69:a Charger rullar vidare.

 1. Johnny är värd en plats i vår svenska motorhistoria för en fantastisk bil, men framförallt för den han var som medmänniska, positiv och glad! Inga ledsamheter efter man pratat med Johnny och Gittan!
  Vi saknar dig Johnny
  //Fredrik med familj på Gulf i Gislöv by

  1. Kan inget annat än att hålla med!!!
   Goare ”gube” än Johnny….är de möjligt!?
   Anders Å.

 2. Fint reportage om Jonny , Jonny var en fin kompis , vi stod många gånger i mitt garage och löste världsproblem , ibland när det låste sig kunde han komma hem till mig sent på kvällen och säga , nu har jag kommit på problemet. Go och glad in i det sista. Saknar garagestunderna med Jonny

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *