Krantz Challenge orter 2017. Nu större än någonsin !!!

Nu måste vi dra strecket. Hur gärna vi än vill besöka alla som efterfrågat. Här är orterna som får Krantz Challenge 2017! 

kzchall2016_15

Krantz Challenge series 2017 större än någonsin.
Här kommer alla orterna.

Norrlands största veteranbilsmarknad Bergsåkerstravet Sundsvall 2017 bergsakerNY ORT OCH FÖRST UT ÄR SUNDSVALL lördagen 27 maj !!
Sundsvalls Motorveteraner samlar varje år tiotusentals besökare till sin Veteranbilsmarknad på Bergsåkerstravet (ovan).  STÖRST I NORRLAND säger de. Hit går veteranbussar med folk från flera län.  I år med KRANTZ CHALLENGE mitt inne på ovalen. Sundsvall nominerar alltså en bil till Superfinalen i Rättvik i år. KUL!  Här finns fruktansvärt många fina bilar och hela bilsamlingar.  En bil härifrån kan mycket väl ”ta hela rubbet” och bli Norrlands Populäraste Bil 2017 och vinna 10.000.

Mid Summer Meet Överkalix 2017overkalixNY ORT IGEN ÖVERKALIX midsommarafton fredagen 23 juni !!
När Krantz Challenge fick förmånen att komma till Haparanda hade man haft 400 i parken på träffarna. Klubben satsade stort och efter tre år med Krantz Challenge hade man 7.000 besökare. Bra jobbat Haparanda.

– NU KOMMER ÖVERKALIX MED LEIF-IVAN KARLSSON! 
kzkz– Hä bli Krantz Challenge på dan med live underhållning av Krantz&Krantz.

På kvällen Rock & Roll med Karlsson och Krantz&Krantz, konstellationen som har publikrekordet på Rockbåten Birger Jarl i Stockholm.

– Vi har så många vänner i Norrbotten. Vi hoppas få se dom alla, säger Krantzen och Karlsson.

MOLIDEN utanför Örnsköldsvik för andra året i rad. Moliden_parkMOLIDEN är byggt för succé!  Lördagen den 1 juli.
Underbar plats, underbar dansbana, Hela bygden på plats med utställningar, hoppborgar, moppedag, uppvisningar, matställen, camping PLUS Krantz Challenge.  På kvällen öppnar en av de anrikaste festplatserna upp för rock and roll MED CRUISING INNE PÅ PARKERINGEN!
Ja, det var ju så förr, säger arrangörerna.  Jänkarna stod och mullrade och gled sakta på parkeringen medan Hep Stars, Harry Brandelius, Tova Carson och alla de andra lirade inne på dansscenen. KULT!

Västerås Summer Meet 2017VästeråsSummerMeetNY ORT IGEN VÄSTERÅS SUMMER MEET. Lördagen 8 juli !!
Sveriges största träff. Det är oerhört hedrande att få medverka.
– Man blir liten inför uppdraget, säger Krantz.
Från en åker i Hoting 2008 till Johannisbergs Flygplats 2017 och sedan till Superfinal på Sveriges största motorvecka Classic Car Week.  Krantz Challenge binder ihop de två största.  I Västerås händer det massor av NYA grejer. Kolla hemsidan
Västerås Summer Meet nummer ett. På alla sätt.

Nostagidagarna Härnösand 2017 ChallHsand2015GAMMAL SÄKER ORT MED ÖVER 1000 BILAR HÄRNÖSAND  lördagen 15 juli !!
Hernö Cruisers tillsammans med Härnösands kommun och Handelsplats Härnösand har skapat en hel motorvecka som håller på eventkartan!
Backtävling, utställningar, Sveriges största bilmuseum, veteranrallyn, båtdag, utflykter till nostalgiska resmål och så lördagen med 1000 bilar i stan och Challen mitt i centrum. FRÄNT.

Glada Hudik Summer Meet 2017 036 Krantz Challenge hudik 2015ÄNNU ÄLDRE ORT MED NY MYSIGARE PLATS Hudiksvall lördagen 22 juli !!
Tidigare års plats, Kajen (ovan), var suverän med närheten till centrum men NYA STÄLLET idrottsarenan GLYSISVALLEN är också det inne i stan och helmysigt, med mera gräs, lummigare, vackrare.  Glada Hudik Summer Week  med många liveband på kvällarna, gatukrogar, spontancruising, med LADYS RUN på fredagen, som är det bästa jag sett för övrigt, toppar med Krantz Challenge på lördagen och södra Norrlands största cruising på kvällen. En skola i hur man har kul på vischan fast i stan. YEAHH !

Superfinal Classic Car Week Rättvik  2017 KzChall 2016DEN ANRIKASTE. CLASSIC CAR WEEK SLÅR ALLT med Krantz Challenge på huvuddagen i Rättvik lördagen 29 juli 2017.
Här har Challen fått vara i ett halvt decennium. Känns overkligt. Vi snackar amerikanska bilar som rullar oavbrutet i två veckor i tre kommuner!  Det finns inte motstycke i världen. Lördagen på travet är körsbäret i tårtan och på prime time framför stora läktaren går Krantz Challenge SUPERFINALEN med de vassaste bilarna från alla orter i en gastkramande uppgörelse om titeln NORRLANDS POPULÄRASTE BIL 2017.  Hudiksvall brukar leverera vinnaren. Hur blir det i år med TRE helt nya orter?  Västerås med sin enorma ribba. Överkalix med bilar vi inte sett och Sundsvall med dokumenterade kalasbilar i gömmorna.
Brrr, upplagt för en riksrysare i två timmar. Stående ovationer, blod, svett och tårar av glädje. Årets mäktigaste bilupplevelse.

ALL AMERICAN DAY NYKVARNnykvarn-2016_48Men det är inte slut. NYKVARN TREDJE GÅNGEN GILLT UTÖKAR OMRÅDET IGEN lördagen 12 augusti.
nykvarn9
Nykvarn blir först ut på 2018 säsongen. Underbar plats när Sverige är som varmast och mjukast.

När skymningen faller och ståbasen dunkar inne på saloonen då är det kalajs i lingonskogen. Vart ligger Nykvarn?

Södertälje ligger strax utanför Nykvarn kan man säga. Här gäller ALL AMERICAN DAY med god mat, traktorer, kultändare, motorcyklar, bilar, camping ett helt barnland där juniorerna cruisar i egna minibilar.

Ja, sant PLUS ett gigantiskt grönområde nyslaget, storslaget, svårslaget. På kvällen rockabillypub med 400 gäster och rock till you drop.  En kanonträff i ett av Sveriges biltätaste områden. SWWWEEET.

STÖRRE ÄN NÅGONSIN.
Välkommen

kzchall_2017Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

7 reaktioner på ”Krantz Challenge orter 2017. Nu större än någonsin !!!

  1. Hej!
    Ang. Hudik; 21 juli är en fredag, antar att evenemanget är på lördagen den 22/7. Eller…

  2. Tycker ni gör som fel som låter en bil som varit med en gång och åkt ut kan åka till en annan stad med samma bil och vinna det är fel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *