Krantz gruppresa har anlänt till Florida

Vilken gruppresa till USA är bäst nu då? Vem skall man välja? Krantz har svaret efter en vecka i resebranchen. 

Det handlar inte om vilket resebolag som är bäst. Det handlar inte om vilken motortidnings USA-resa som är den bästa.
– Det handlar om att ha de bästa resenärerna och det har jag, säger Krantz

Jag hade hyrt en för liten buss även om det var den största jag fick tag på med 15 sittplatser till en grupp på tolv. Det resulterade i att de trötta resenärerna som landsteg Florida i natten knappt fick plats med sina resväskor. Jag tog dom till ett matställe,  Wendys som var stängt så de fick gå till ett närliggande Waffle House. Sedan fick de sitta som i ett lastutrymme i Ford-vanen omgivna av väskor i 25 mil.Snart framme efter ett dygn på resande fot tittar jag på Irene Lidenfors. Hon sitter fram med mig. Klockan är två på natten men för Irene är den åtta på morgonen och hon har rest i över ett dygn. Mellan sätena fram har vi en resväska upp och ner fastkilad med resesmutsiga hjul spretande upp i axelhöjd.

– Ohh vad fint det var här kvittrar hon när vi kör in i Cape Coral.
Just där hade jag kunnat slänga ut väskan och krama henne.

Irene var inte ensam. Alla var på topphumör och Anders Andersson tyckte absolut inte jag behövde ordna mer utrymme till flygplatsen vid hemresan då alla hade ännu mera väskor.

I mörkret där bak hade taxichauffören (före detta skrothandlare och bilimportör av amerikanska bilar) kommit på hur man skulle skruva loss stolarna så man kunde få med en halv Chrysler och rymmas ändå.  På bild Anders Andersson. 

Bästa resan handlar om resenärerna alltså.
-Jag har de bästa, säger Krantz.

Med på resan har jag också akutsjukvårdare Bibbi Lundin som jobbat i tio år på akutmottagningen.

Bibbi är perfekt för reseledaren att gå till och gnälla om gamla krämpor när man rundar snabbköpets oändliga medicinhylla.

Den tjejen vet hur man tröstar med Naproxen och ett leende.

Vidare finns problemlösaren Bengt Lidenfors som haft tre jobb mestadels hela arbetslivet.  Mäklare, husbyggare och åkeriföreståndare.
Bor i Spanien. Drog hem till Sverige för att kasta sig på planet till Florida. Har drivit hustillverkning i Florida på 80-talet
-Världsvan kille med höga krav?

 


Knappast. En riktig sköning som njuter av allt och älskar åka nercabbat i Krantzens gamla raggarbil. Här i ett besök hos Muscle Car City i Punta Gorda tillsammans med sin Irene.

En gammal FN-krigare är också med. Perfekt när gruppen glidit isär.

Snabb och vig och vet hur man grupperar om baklänges i skarpt läge.
– Kan dessutom, tillsammans med sin Bibbi, bugga röven av amerikanarna när vi är på lokal. Nisse Lundin bland palmerna.

ShelbyDan hittade de svenska blondinerna direkt .

 

Amerikanskt impulsiv lämnade han sin 1968 Shelby 500 när han såg Ann-Louise Malm komma gående med Eva Viklund/Bolstad och Irene Lidenfors. AnnLo är ihop med Radar i TV-serien Mash också med på vår resa.

Radar var den charmige, unge soldaten i Mash.  Så här ser han ut idag där han gömmer sig i Sverige under täcknamnet Christer Malm.
– Ja, just han som renoverat kanske världens finaste 1960 Cadillac Seville och tog 50 poäng på Power Meet.  Christers  berättelser om sträckkörningar över USA med kompisen Anders Andersson t.v. (han som ville skruva ur sätena) i öppna cabbar bland snöiga bergsvägar är fyllda av äventyr. Här är de på Bike Night down town Fort Myers med 1000 motorcyklar, tre rockband och party, party.  Ett radarpar (ursäkta ordvitsen Malm.)

Med på resan är det bra att ha sina bästa vänner. När Magnus och Eva Viklund från samma stad som Krantzen anmälde sig på reservplats var chansen liten att de skulle komma med. En knäoperation gjorde dock att ett annat trevligt par föll bort för ett ersättas av lika positiva Magnus och Eva.

Dreamteam Florida 2018


Henrik Ekbom och Magnus Karlsson stortrivs i jättehuset som Gunnar Tulin t.h. bokat åt dem. Gruppen har tre magnifika lyxhus att härbärgera i vilket ingår. Gunnar bor här och är dessutom mäklare så han kan fixa både hus att hyra och köpa liksom lägenheter.

Vädret är modell Florida dvs perfekt och den reslige norrlänningen Henrik håller Fordflaggan högst.

Magnus t.v. är också en superrenoverare som bl.a. vunnit Krantz Challenges Superfinal med sin 1958 Pontiac Bonneville Cab. Henrik i mitten överser hur Nisse t.h. fått paket via Krantzens adress. Nisse bygger också kanonbilar. Längst till höger Christer Malm som fått sin ratt till den senaste renoveringen, en 1961 Cadillac. 
Sammantaget är det ett dreamteam som gör Florida just nu och ikväll måndag ska vi ragga med svenskarna som bor här permanent och har köpt gamla jänkare att åka i.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *