Ledare. Jag vill göra allt i sommar.

Jordaxeln tippar över till sommar i nordlandet. Natt blir dag, krocketkloten rullar åter mjukt på tjälfri mark och jag vill göra allt. 

skog

window

Solen avlossade sina morgonstrålar från öst. De tinade rimmet av nocken på mitt hus och målade åkern gulgrön medan jag sov i husets södra hörn. Den molnfria himlens sken tände mitt fönster. Det första jag såg söndagen 23 april 2017 var en natur så intagande vacker i sin lövlösa prakt att en våg av tacksamhet startade tiden, dagtiden, min vakna tilldelning denna vårsöndag.

Hade den där smaken i näsan. Smaken av barn.  En ung arom. Nydanad, öppen, nyfiken. Det kan ha varit förkylningen. Nu var den borta och de öppna luftvägarnas friska slemhinnor tolkades av hjärnan som Ullånger 1963.  a50Jag känner den ibland. Ungdomstidens renhet och ystra berusning.  Känner mammas kök, dammsugarens Fridors ljummande  och hör de kvicka piskslagen från vårstädningen med de utlagda kuddarna i vårgräset.

piskaJag fick jumpa barfota på de blå sängdynorna mamma lagt ut till vädring. De låg i en solfjäder. Hon piskade bokstavligen skiten ur dem och jag fick leka medan hon log mot mej. Jag fick vara  i händelsernas solfjädercentrum och min näsa var ung. Jag vill göra det igen mamma men du är borta.

skyltSommaren 2017 lägger Sverige ut sina dynor i en solfjäder av initiativ och jag vill hoppa runt på allihopa.

Det där sommarkaféet på fädbodvallen som drivs av tre systrar juni till augusti. Loppisen 100 meter från E4:an med en skylt av bucklig masonit.sommarcafeBystugans kakbuffé på vita spetsdukar och surrande flugor i fönstersmygen. Cittrakvällen i björklunden med långrandig gubbe i mikrofonen. Åkdon och termos i Dalarna. Ramsele cruising och Palmträffen i Trelleborg.ladies-run-1tallskogJag vill jumpa på kuddarna, av en slump hitta dragspelstrion som tillsammans är 220 år, beställa fiskeställets  egen sik, åka fullsizecabriolet i solglasögon, hamna i driftinguppvisning på stadens köpmannatorg och vandra i skogens ljudlösa regn.

Jag vill göra allt sommaren 2017.
-Bring it on!

kz_walk


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Ledare. Jag vill göra allt i sommar.

  1. Ja vem känner inte igen sig i detta, jag gör det i alla fall. Det är bara detaljer som skiljer din historia från min tack vare att vi är från olika delar av landet. Ibland längtar man tillbaks och ibland ser man framåt men man måste dock inse att allt har sin tid vare sig man vill det eller ej…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *