Ledare: Överlämning i hobbyn

Hobbyn har blivit gammal och vi med den. 

Norins

Hur ska det gå med alla fina reservdelsåterförsäljare? Norins Classic Chevrolet  som säljer Chevyparts. Hallebratt på Överås Veteranbildelar som har slitdelar till 30-40-50-60-talare.  Sven Ullman och hans Mustang-grejer. Persåker?
-Ja, men Persåker skall väl inte sluta?!
– Nej, inte i morgon men vi börjar bli till åren många av oss.
Ingen har undgått att Kjell Gustavsson, 66 sade ”aldrig mera Powermeet i Västerås” i en filmad intervju nyligen.

su

Sven Ullman på Facebook ovan.

Brinkens Garage Vikarbyn_23

Klas Brink (Brinkens Garage ovan) som skött fotarbetet åt Gustavsson i 15 års tid är den naturlige arvtagaren. Han har åldern, drivet, kontakterna, närheten, affärssinnet, igenkänningsfaktorn hos politikerna i stan och de ekonomiska musklerna att fortsättningsvis göra en stor träff i Västerås.

Rixglas_23Norin har trappat ner på öppettiderna och det är ingen hemlighet att han gärna säljer vidare till yngre förmåga.  Karl-Ola Englund har sålt sina hotrodformar till Kvarnberg i Gävle för länge sedan och som driver verksamheten vidare och utvecklar den.

persaker02Persåker (ovan) sade vid en intervju med Worldkustom i våras att han umgås med tanken på att sälja och han satte fingret på ett problem.
-De som vill överta har inga pengar och de som har pengar vill inte överta.
Se hur det gick när en ”investerare” köpte det blomstrande företaget Norrlands Custom i tron att det bara var att håva in profit.  Företaget gick i backen på mindre än ett år.
NC
BLOMSTRAR IGEN!
Sune Eklund som startade företaget köpte tillbaka det och nu blomstrar det igen
Att jobba 12 timmar om dygnet och sitta och ringa till USA på nätterna ingår liksom i affärsidén, något inte alla fattat.

Överlämning i hobbyn alltså. Spännande tider.  Tuffa jobb men med stora möjligheter i en växande bransch.
– Är det DU som skall ta över?

unga raggare


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

3 reaktioner på ”Ledare: Överlämning i hobbyn

 1. Det är inte lätt att ta över en verksamhet då ungdomarna inte ens har möjlighet att flytta hemifrån och skaffa sig en egen bostad. Sedan är det ju som ovan beskrevs, vem vill jobba 10 ,14 timmar per dygn? Jag har ingen lösning, men den kommer nog när det brinner till riktigt, får vi hoppas. Att hobbyn har en framtid tvivlar jag inte på.

  1. Så är det att vara företagare mycket jobb 50-55 Tim i veckan är vardag för en företagare
   Det är inte det som är problemet många unga är nog hungriga och vill satsa . Men det är inte lätt att överta ett företag som funnits i många år och med tiden byggt upp stora lagervärden
   För det finns ju inte en bank som är beredd att låna ut pengar till en sådan affär
   Så Farbror Frän har ju så jävla rätt dom som vill köpa har inga pengar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *