Mat & Nostalgi ny annonsör

Nominerad till årets butik har Viksjö Mat & Nostalgi i Härnösand snabbt fått en plats i entusiasternas hjärtan.  Otaliga bilklubbar, TV och filmbolag har redan fångat sin bit av stället. Worldkustom hälsar en ny annonsör välkommen.

Mat o Nostalgi 4Stefan Hagman (för många Worldkustomläsare mer känd som ena halvan i S&S Custom) är född i en lanthandel, har växt upp i en lanthandel.

Det märks nu när han byggt en egen butik.  ALLT är genuint från den specialbyggda disken i trä och plåt till tapeten i cafét.

Det här är inte upphängda kitschgrejer tillverkade i Kina 2015.  Detta är på riktigt. Till och med varukorgarna är gamla hjulförsedda i stål.

Mat o Nostalgi 3

Du slungas rakt in i 1964 när kläppen på dörren plingar bakom dig och  Monica tar emot i kassan.

Ät, fika, handla, gör loppisfynd, besök Speedshopen och kolla på gamla bilar eller journalfilmer i svartvit TV.

Detta är, förutom det, den enda butiken i Sverige som har Krantzjackan till försäljning.  Fråga efter den i kassan. Säljs annars endast på bilevent eller via postorder hos Din jacka.se

MatNostalgiHela familjen jobbar med projektet och Viksjö väster om Härnösand  har fått en rejäl attraktion som drar folk långväga ifrån.

Ställets har redan varit med i filmscener och dokumenterats i TV. Ska du till Höga Kusten/Ångermanland i sommar – planera in fyra timmar i Viksjö.

Mat o Nostalgi 1

Läs mer om plejset här.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Mat & Nostalgi ny annonsör

 1. Härnösand verkar vara rena Meckan för oss Kranzen som gillar retro, nostalgi som för oss tillbaka till den tid då allt funkade och allting var färgglatt med fina designade former, farsan hade jobb och morsan var glad hemmafru med papiljotter i håret insvept i en mintgrönt handduk gnolande med i Sivans ” på vårat fik” från den brunskinnklädda transitor radion av märket Blaupunkt medan hon hängde upp farsan vita teryleneskjortor ur den vita tvättmaskinen som mer såg ut som en rymdraket.
  På kvällarna satt farsan å rökte pipa inomhus i den mörk blårandiga sittvänliga fåtöljen med teakarmstöd i gulvit sken från den trearmade golvlampan ,och mossan dukade fram kaffe i flätad tvåfärgade TV kannan med smörbredda limpmackor när farsan la ifrån sig tidningen å sa, tysta ner dig lite grabben när man låg på golvet å körde med sina Dinky Toys bilar för nu skulle Putte Kock ge sina 12 stryktips råd. från den 17 tums ScandicTV med jalusidörrar som på ovandel gömde grammofonen som hade 33 45 78 varv.
  och under förvarades vinylskivorna i prydliga rader.

  Nu är det 2016 och visst har en del blivit bättre men jäkla tur att en del av oss har sparat alla dessa goa fina pastellfärgade saker som har DET kvar i sig.
  När jag va inne på Media Market sist så frågade jag några killar i 14 ,15 års åldern på skoj om dom visste var grammofonerna fanns nån stans, Ööö va va e de.

  Rock on

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *