Med Leif-Ivan i båten.

Många frågar mig hur multimiljonären Leif-Ivan Karlsson är egentligen. Detta eftersom vi är goda vänner sedan något år tillbaka.

leif-ivan8
Låt mig berätta om vår första hamburgare. Vi åkte i hans vita Cadillac cabriolet under Floridasolen när vi blev hungriga. Det var dag ett tillsammans.  Vi kom in på Burger King i Fort Lauderdale och tittade på menyerna.leif-ivan-01
– Säg vad du vill ha och ta ett bord. Jag betalar det här, sade jag.
– Då tittade Leif-Ivan på mig med de där gladaste ögonen och där blev vi vänner.

Sedan var jag med när han köpte tre bilar den eftermiddagen och så åkte jag 60 knop i hans lyxbåt med dubbla V8:or i kvällningen.leif-ivan2

Vi bor på var sin kust. Han på östra sidan där all puls och fart är. Jag på västra sidan i en stad som kallas Cape Coma i folkmun.  I februari kom Susanne och Leif-Ivan över till oss för att hälsa på.

De svängde upp med sin nya Bentley cab och Leif-Ivan klev barfota in vid vår pool där Myran gjort mat. På kvällen var det bilträff och när vi skulle åka undrade Karlsson som de fick åka med oss i Pontiacen. leif-ivan3
-Glöm Bentlyn, sade Leif-Ivan. Du har ju en Bonneville cab.
leif-ivan4Vi glodde på raggarbilar och träffade andra trevliga svenskar och åkte hem till en av dem och fikade på kvällen.

Dagen efter var vi vid vår pool igen. Vi tjattrade och tiden gick fort.
-Vill ni ta en sväng i min båt, sade jag.
Myran höll på att sjunka genom jorden. Hon tittade på mig med den där blicken som kan fjutta eld på Kina Puff på 30 meter.

boat
Ingen i familjen vill åka i min båt. Den läcker bensin och tändspolen går het och styrwiren håller på att gå av och ja… SJ är pålitligare.

 

– Koka kaffe i termosen så far vi, sade jag till Myran

Båten var full med barr från skogen och bordet i fören var kladdigt men Susanne var snabbt framme med hink och trasa. Leif-Ivan tog plats och iväg det bar, inte i 60 knop och inte i 6 knop men i styvt 0,6 knop.

Leif-Ivan bor vid havet. Jag har en liten kanal bakom huset som leder till en sjö. Hej-hå båten gick som ett ollonskott till den tvärstannade och dog mitt i sjön.
Myran brände två rykande fåror i mitt bröst.  Nu drev vi med båten medan den tuggade på startmotorn och luktade BP.
– Det blev tyst.

-Precis som min båt sade Leif-Ivan Karlsson.  Du ska bara veta vad jag fått krångla med min. Det är det ena efter det andra och nu senast har en hel ramp på kommandobryggan rostat.
– Hur kan rostfritt rosta?  Ja, båtar är ett elände fråga mej, sade Karlsson.leif-ivan5Vi blev alldeles lyckliga allihopa. Den gamla skorven kluckade mjukt mot vattnet och termoskaffet smakade gott där vi låg.  Vi fikade i lugn och ro med våra gäster.

Plötsligt startade båten på första försöket. Gottfrid hade smugit upp på min kommandobr… eller jag menar bak till utombordar’n, fått igång den och styrde vant hemåt medan vi njöt av den milda aftonen.
–  Så är Leif-Ivan och Susanne Karlsson.

ornament

De kommer förresten och hälsar på i Härnösand.  Krantz&Krantz har spelat på M/S Birger Jarl i Stockholm vid ett par tillfällen så nu åker Karlssons till Härnösand och gästar Brännaborg på en rockbaluns fredagen 14 juli när stan har sin Nostalgivecka med 1000 jänkare i centrum och vi spelar på hemmaplan.
– Välkommen du å!

leif-ivan8

brannaborg-med-leif-ivan

Rocka, cruisa och morsa på Susanne och Leif-Ivan inne på Brännaborg. Byt några ord och ta selfisar.  Leif-Ivan kommer också upp på scenen med Krantz&Krantz  precis som på M/S Birger Jarl . En skön kille. En skön kväll.

Här köper du biljetter. Klicka på affischen eller på länken inunder. Välkommen i gänget.

krantz_o_karlsson_brannaborg2

http://cruisingsverige.se/kalendern/rockabillykvall-harnosand-14-juli/


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Med Leif-Ivan i båten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *