Persåkers webbutik dubblar

Jöran Persåker är en legend  inom svensk dragracing.  Hans start med tobaksaffär och speedshop i Stockholm är en milstolpe i svensk racinghistoria.  Idag finns han i en jättelokal i Åkers styckebruk och i februari 2020 dubblade webshopen antalet besökare.  Det går bra nu Jöran!

Worldkustom får en timme med den upptagne företagaren som numera sköter inköp och skeppning hands on direkt från Port Charlotte i Florida.

Han håller just på att lasta ur sin Cadillac där bagaget är proppfullt med det digitala insprutningssystemet Sniper som ersätter förgasare rakt av och är en storsäljare just nu.

–  Ja, det märks att webförsäljningen tagit fart ordentligt, säger Persåker där han kånkar racinggrejer mellan bil och garage. Besöken på hemsidan slog just rekord igen när februarisiffrorna  visar att vi DUBBLAT besöken.

Han skeppar både i container som fylls med prylar på  garageuppfarten plus att han kör sina varor direkt till flyget för snabb leverans till Sverige.
-Snacka om hands on och korta leveransvägar.

– Jag har för lite skärmar, säger Jöran och då menar han inte framskärmar.
– Han har fyra stora skärmar med behovet är sex monitorer, varför?
– Jag har lagret i Sverige på ena, inventeringsställningen på andra, beställningar från kunder på en tredje och mina beställningar från grossister på en fjärde och där behöver jag ha flera uppe samtidigt, säger han.


Butiken är ett utflyktsmål i sig med veckoträffar på sommaren

Ni som sett mäster hålla hov i butiken i Åkers styckebruk vet vad jag talar om. Idol-Gottfrid är som alla vet en garageskruvare med flera jänkare. Här hjälper Jöran honom med hjulbultar till Impala.

Den här gubben har koll på utgångna reservdelsnummer, övergångsnummer och senaste nummer i ett oöverskådligt virrvarr av goda tips över decennier.

Han blandar sina reservdelskataloger med digitala listor och eget kunnande för att ge kunderna bästa prylarna till de bästa prisernaGrabben som hunnit bli 60 åker fortfarande 0-400 på 4 sekunder under somrarna som en av de mest erfarna top fuelförarna Sverige kan skaka fram. Läs mer här. Däremellan levererar han racingprylar och originalreservdelar till den svenska, växande hobbyn.
-Men skulle inte du trappa ner i Florida?

Öhh, jo men nu pekar kurvorna uppåt och det håller en ung och jag har köpt en racerbil igen.  Plyman med störtbur och bigblock smattrar gott när Jöran öppnar avgasspjällen.

Han poserar kort innan jobbet med att sortera och förbereda för flygfrakter upptas igen. Vilken enastående kille att fråga om råd och hjälp att få rätt grejer !!!!
-Tack Jöran Persåker för att du finns och jobbar hårdare än någonsin med att leverera till den svenska marknaden. 

Observera att hans lager innehåller massor av originaldelar och slitdelar till våra vanliga åkbilar.  Inte bara trimdelar således.


Dessutom är han en kul kille, Jöran Persåker.”Den snabbaste speedshopen” hittar du på www.persaker.se


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *