Power Big Meet flyttas till Lidköping!

(SÖNDAG 30/10-16) Det började med en kort artikel på lördagsskvällen 29/10  i Lidköpingsnytt.nu av Björn Smitterberg.  Nu bekräftas uppgifterna. Power Big Meet flyttas till Hovby flygplats utanför Lidköping 2017. 

ornament
Nu är det definitivt, Power Big Meet flyttar

Senaste nytt söndag 30/10 klockan 11:37
Klas Brink, som är den naturliga arrangören av en stor träff i Västerås när nu Kjell Gustavsson flyttar, har meddelat Worldkustom viss info samt att han kommer att lämna en fullständig kommentar i ärendet.
Av respekt för Brinken väntar Worldkustom med all info tills den är fullständig.

Nu är det klart. Västeråsträffen räddas. Får nytt namn.

Sylva Kadri ringde mej.  Sylava Kadri är artikelförfattaren till den dagsfärska intervjun med Klas Brink nedan. Worldkustom tackar och vidarebefordrar det senaste. En intervju med mannen som tar Västeråsträffen vidare 2017 = Klas Brink
Brinkens Garage Vikarbyn_23
En naturlig följd.  Klas Brink har redan år av erfarenhet från roddande med träffen, bor på platsen och har alla kommunkontakter.
Så här säger han själv till VLT (Vestmanlands Läns Tidning)

 

ornament

Så började det i helgen
Tidigare info som kommit in under söndagsmorgonen 30/10  till Worldkustom.  

hovbyUppgifterna börjar nu strömma in till Worldkustom att ryktet stämmer.

Kjell Gustavsson ropade själv ut det flera gånger i högtalarna på höstmarknaden i Vara enligt flera besökare. Vi får signaler typ:

 – Ja det stämmer kjelle power ropade detta i högtalarna flera gånger under gårdagens power höstmarknad i vara.

–  Kjelle sa det i högtalaren och flera har hört det.

– Jag var på Vara veteranmarknad 29 okt och där gick man ut i högtalarsystem om att Power Big meet flyttar till Lidköping i sommar!?

 

we-are-moving


Enligt ett inlägg i Lidköpingsnytt.nu flyttar Power Big Meet.

En Björn Smitterberg skrev lördagen 29/10 klockan 19:29 att  Power Big Meet skall flyttas.

Datum för eventet skulle vara 6, 7, 8 juli.  Informationen är väldigt kortfattad. Så ser det ut i Lidköpingsnytt. Klicka på bilden så blir den större.

PowerLidköping

Enligt Hovby flygplats egen kalender pågick i år 2016 flygskolning där hela dagarna. Flygplatsens kalender för juli 2017 säger inget.
kalender

Läser man på  Västerås sida på nätet idag söndag 30/10  för turistevenemang blir Power Big Meet i Västerås som vanligt.
visit
 http://visitvasteras.se/evenemang/power-big-meet/

Kjell Gustavsson har sagt det själv i högtalarna
Å andra sidan hörs röster om att Kjelle Power själv ska ha sagt det på marknaden i Vara i helgen !?
Bland annat denna röst

 – Ja det stämmer kjelle power ropade detta i högtalarna flera gånger under gårdagens power höstmarknad i vara.

Kommentarer på Worldkustoms  Forum 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

13 reaktioner på ”Power Big Meet flyttas till Lidköping!

 1. Varför inte flytta till Tallhed,Dalarna? Där finns plats och även lättbruten mark för utbyggnad. Boendet kan bli problem förstås. Lidköping blir för långt för Norrlänningarna kanske, och Rättvik kan inte byggas ut mer, där är det kaos redan. Möjligen någon annan stans i Dalarna. Siljanstrakten är vacker för cruisingar i alla fall.

 2. Jag var på Vara veteranmarknad 29 okt och där gick man ut i högtalarsystem om att Power Big meet flyttar till Lidköping i sommar!?

 3. De blir bra för skåningarna då har dom inte så långt till Big meet, så Dalmasarna får väl lite längre o åka dom e så bortskämda o ha stora event på nära håll

 4. pratade personligen med kjelle power lördagen 29/10 (power meet i vara) och han bekräftade flytten av power big meet till hovby flygfält strax utanför lidköping.
  christer malm.

 5. Man kan sannerligen undra varför. Mitt intryck är att Kjelle P målade in sig i ett hörn efter det där rånet. Att inte använda väktare för dagskassan var minst sagt korkat och kanske ville han flytta uppmärksamheten till nåt annat? Brink agerade och bokade platsen för ny bilträff 2017. En mer diplomatisk person hade satt sig ner och gjort en överenskommelse med Brink. Men inte Kjelle P…
  Så nu blir det två träffar samtidigt (?) där ingendera blir lika stor som förut. Drar man en cirkel på så där 15 mil runt vardera orten ser man strax vilken ort mest folk kan åka till över dagen. Fler kommer att åka till Lidköping från västkusten och sydsverige men inte kommer Norrlänningarna att åka dit och inte finnarna heller. Västeråsträffen kommer inte att heta Power Meet men annars kommer nog det mesta att vara sig likt fast lite färre bilar. Träffen har blivit så mycket mer än bara flygfältet och det som ordnas där. En folkfest för Västeråsarna, Hot-rod träffen i Skultuna, fredagen i Hälla, Autotech med mera.
  Kanske kommer någon tom att göra något åt de eländiga in- och utfarterna som aldrig gjorts nåt åt under alla år, så kanske blir det bättre på en del punkter.

  1. Greetings from Finland! Over 88% of Finnish yankee car lovers are still going to Västerås (only less than 12% goes to Lidköping). Because for many people it doesn´t matter, which is the name of the happening. They really like Västerås, it´s so traditional place for the big event. Good example is Classic Car Week in Rätvik, there is only a few Finnish, because of the long way. But in Västrås there has been hundreds of yankee cars, because it´s so easy to come to Västerås. This isn´t our opinion about these two happenings, we only let you know, what people are thinking here in Finland just now… Take care!

 6. Surgubbar med två skrotbilsmeet o pilsnerbilar kommer de å bli bara! Fanatt ni förstörde Power meet Västerås till 40 årsjubilariet. Sossar!!

 7. Kommer Lidköping o ha nån cruising att tala om? Västerås är ”lite” större finns inte risk att det blir totalt igenproppat ännu värre än Västerås i Lidköping? Nån ”efterttäff” som på hälla? Allt runt i kring som olika custom Rod träffar etc? Det har byggts upp i flera år i Västerås. Finns planer på sånt i Lidköping?

  Jag med flera åker på power meet inte bara för träffen/marknaden utan för allt runt arrangemang för en helhets upplevelse. Känns som jag kommer att bli besviken vart jag än åker
  Kommer verkligen 30% mer folk om två träffar anordnas? Tror det blir två ”mindre” träffar. Bor så jag har möjlighet att besöka båda så det är ett alternativ? Lidköping på fredagen och Västerås på lördagen en så skiter jag i det helt? Vet inte just nu……..

  Jag undrar om inte hela grejen i somras var arrangerad i försäljningssyfte och nån inte räknat med att det fanns sånt intresse att ta över snabbt. Risken nu är att varumärket blir mindre värt och vi träffbesökare blir av med en träff och allt runtomkring. Hade verkligen sett fram emot 40 års jubileet i Västerås.
  Jag vet att power mest anordnats på andra ställen Skövde, Norrköping, Jönköping och Anderstorp. Men numera är ju power meet synonymt med Västerås i väldigt många ögon.
  Tur att man har en hyfsat potent raggarbil så man kan sikta in sig på gazoline drag week istället……….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *