Provpenna med vettiga funktioner.

Från bilelektrikerproffset Sven-Erik Pettersson i Härnösand har vi fått ett tips om ett verktyg. En amerikansk provpenna Hover Probe som proffsen använder.

-Vi har väl alla varit med om hur kablar blixtrat och rykt omkring oss. Efter att ha provat den här kan jag inte vara utan den, säger Sven-Erik.

”Pennan” har två långa kablar som räcker runt hela bilen. Man sätter en på pluspolen och en på minuspolen på batteriet. Nu kan du mäta överallt och en lysdiod markerar om du har jord eller plus där du sätter stiftet, men nu kommer det bästa: Genom att trycka på en knapp kan du skicka plus eller minus genom provpennans stift.

probe

Slut alltså med alla kablar kring benen som du dragit från batteriet för att jorda eller ge ström till en lampa som inte vill lysa eller ett relä som inte vill dra. Du har allt i provpennan. Mät och kolla ena sekunden och skicka på ström eller jord i andra sekunden. Genialiskt.

-Jag tänkte att detta kunde vara en hjälp till alla entusiaster som liksom mej meckar i garaget på fritiden, säger Sven-Erik Pettersson.

Pennan säljs, enligt generalagenten, inte till konsumenter utan endast till verkstäder men ring Sven-Eriks Bilelektriska på 0611/51 15 53 så skickar han en till dej.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

4 reaktioner på ”Provpenna med vettiga funktioner.

    1. Köpte en helt ny sådan kamasa på Tradera för 300spänn, väldigt smidig. På Ebay finns även Autels variant, för vettig peng.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *