Rekord igen för Sillens idylliska caféträff.

Jan Silén är en återkommande skribent i Worldkustom.  Hans rader om allehanda krångel i hobbyn är mycket uppskattade. Så även hans årliga gårdsträff i Gnarp.

Sillens gårdsträff började just som en sån.  Några bilar på gården bara. 2018 kom hela 86 bilar plus mopeder och motorcyklar !!! Hela Sörfjärden invaderades och Sillens grannar får tio, tolv, femton bilar runt sina tomter och vägar.Fantastiska grannar
Grannarna är ute och spankulerar och noterar gillande vilka bilar de fått besök av i år.  Sillen är omtyckt. Tur det. Han korkar igen hela byn med sin träff.
-Jag fick ingen bil framför min entré i år, noterade en äldre dam besviket.Urskön kväll igen. 
Torsdagen den 16 augusti var det vindstilla och varmt i Sörfjär’n i Gnarp. Björkarna stod tysta över trädgårdsmöbelborden och det jämna sorlet från 200 besökare ackompanjerades av steg i gruset och försiktigt kaffekoppsklirr.Trångt
Vi är ute vid kusten med små vägar, smala broar och täta stugtomter i Bullerbyformat. 86 jänkare!  Alltså det står en Chrysler i varje buske. En Cheva bak varje uthus och en Ford inte bara på våran gård. Åke trivdes.
 Kakor i mängder!

När hade du 200 fikagäster i trädgår’n sist?
-Siléns gör ett fantastiskt jobb.Kaffe och kex hade varit enastående men här gäller andra bullar.  Vi snackar gammalt norrländskt kafferep med hembakat.
-Ljuuvligt.
Mor i huset Fia har kokat kaffe i timmar. Döttrarna Therese och Nathalie har bakat och farmor Margit är på plats och njuter av festen. Jan själv är motorn och han visade även upp en ny renovering.

Pappas gamla Merca lågmilare stod som en ny bil på gården. Reportage kommer. 
Buicken vilade sig i garaget där det fanns ytterligare projekt att beskåda. Jan Sillen Silén får saker gjorda.

3 x KentKent Andersson (t.h. nedan) var  trygg pratare i år också. Prisutdelningen är populär. Här är det två andra Kent på bilden. Kent Åberg (t.v.) delade, i egenskap av bokförfattare och bilkännare, ut ett eget pris.
-Jag gillar din gamla välbevarade Dodge Lancer 61/62, sådana vi raggade i på sjuttiotalet sade han till Kent Nordin (t.h.)Sillen hade köpt pokaler.  Barnbarnet Majken Silén delade ut dem.Kvällen var ljum och ingen gjorde sig någon brådska. En tretår vid borden medan en och annan bil rullade hemåt förbi det låga staketet.
-Idyll.
När speakern Kent Andersson tackade alla som kommit kollade han samtidigt med dagens värd Jan Silén .
– Jodå, det blir 2019 också.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Rekord igen för Sillens idylliska caféträff.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *