Rocky Road 10 Maratondagen.

Rocky Road är publikens chans att följa med Krantz&Krantz runt Sverige sommaren 2015 och 2016. Rocky Road avsnitt 10.

Hällefors lördagen 27 juni 2015. Sol och hela byn på benen.  Vi spelade på torget två gånger och sedan race iväg till Sveriges äldsta folkpark Krokbornsparken och vår trummis hoppade med  i kyrkokören ??!

06

Först och främst så har vi kul tillsammans när vi spelar. Hela grejen med resan, missförstånd, tider, platser, nya arrangörer och musiker är ett äventyr.

05

Vi är allt annat än en tufft band som leker rockstjärnor.  Vi spelar aldrig för ölen. Vi är alltid spiknyktra.  Inställningen är:  Idag skall vi ha jättekul tillsammans med alla som kommer i vår väg. Idag ska vi ha ännu en trevlig dag och träffa nya, intressanta  människor under solen.

34

Kyrkokören
Därför hoppade såklart vår rocktrummis direkt med i kyrkokören där prästen kom fram och undrade om han kunde förstärka.  Hela byn var på benen i Hällefors med anledning av Krantz Challengetävlingen på torget för bilar. Fantastiska Hällefors hade stängt av huvudgatan för 32 tävlingsbilar och tusentals personer trivdes i sommarvärmen.

35Lokala dansklubben hade BYGGT EN DANSBANA på torget i tryckat virke som lövats å det grannaste. Krantz&Krantz spelade före och efter tävlingen, klubben virvlade i bugg och snygga kläder och folket myste.

43

Vi delade med oss av allt på scenen, som brukligt. 
Kyrkokören skulle också uppträda. De hade med sig elgitarr och elbas och vi trängdes på samma scen och de lånade alla våra grejer så klart.  Så gör man om man är normal. (Jämför tidigare unika upplevelse där så inte var fallet. )  Man hjälper varandra. Självklart.
42Prästen sprang ikapp vår trummis och frågade:
-Kan du spela åt oss?
-Matti Arvinder tvekade aldrig.
-Tjo men visst , det vet du, sade han och så gick ryktet i vår turnébuss.

Matti har blivit draftad. Han lirar i kyrkokören.  Vi ryckte fram våra kameror och hela bandet sprang ut till scenen och gungade med i kyrkomusiken.

Ett sånt öppet och varmt förslag från prästen  måste vi ju såklart digga med i.

Hällefors blev ett kanonminne och det var inte slut än.

44Där är han. Matti Arvinder. Trumlärare efter många års studier vid Piteå Högskola, motor i Krantz&Krantz, spelas på P3 i bandet Snöblind och nu i Hällefors kyrkokör.  Love it!

2645Det blev en låång dag.  Först spela på torget, sedan hålla Krantz&Krantz tävling i två timmar, sedan spela en timme till och sen …  iväg till parken för fyra  timmar rock and roll in på natten.

Totalt spela i sex timmar och hålla tävling i två.

Aldrig tidigare har vi kört så hårt.  Åtta timmar skarpt läge i mikrofonen för gubben.
Klicka på bilderna så blir de större

46 47Men kul hade vi och dansade gjorde man.

Krokbornsparken nedan är Sveriges äldsta folkpark.  Nej, den bestod inte av ruttnade gärdesgårdar och igenväxta ytor dit folket kom en gång om året i ett hastigt uppryckt event.48Krokbornsparken är helrenoverad , klippt, ansad, asfalterad, målad, och allt är såå vackert.32

2933
En ära att ha fått spela för 600  personer  i Sveriges äldsta folkpark.  Efter att ha packat ihop två på natten,  sovit och ätit frukost i en herrgård  ute med sjöutsikt i vita trädgårsmöbler rullade vår blå buss norrut.

30– Ännu ett oförglömligt minne och ett  unikt möte med nya fantastiska människor.

Nästa gig Rättviksparken.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *