Sol och värme och massor av folk och bilar när Krantz Challenge kom till Kramfors.

Klubben Riverside Cruisers plats utnämnde Krantzen direkt till tävlingens vackraste någonsin. Ärstaparkens utsikt över böljande ängar med rödvita bondgårdar och slingrande badsjöar är Sverige när det är som vackrast. 

– Jag är ju född bakom ett par berg i den riktningen sade Krantzen  och pekade norrut.
-Det är detta mina ögon har som ram för hela verklighetsuppfattningen.

Detta var vad som fanns i huvudet på femtonåringen som vinglade runt på moped i början av livet.
-Skogar, ”lägdor” som vi säger här och badsjöar med vikar av svarta vatten.
Applåderna åskade. Festen hade startat.Fredagens aktiviteter med slingor och pubkväll mm hade avverkats och nu var  det lördag hela dan.Jätteåkern fylldes med bilar. Campingstolarna kom fram, kaffet, gemytet och lugnet tills Krantz Challenge rev isär tystnaden med bilar på tvären och på bredden, med
avgrundsspeaker, rock and roll och pokaler och presenter och pussar på kind och poff – så hade två timmar gått och vi hade en segrare. Den första!Men stopp nu.  Den sista menar du väl. Detta är den sista tävlingen?
-Ja, jag vet normalt kommer augusti sist efter juni och juli men när Krantzen håller på är allt en enda röra. Superfinalen 2019 gick för två veckor sedan i Rättvik så . . .KRAMFORS ÄR FÖRST UT!
-Japp. Först ut i series 2020.Men vem vann vem vann !?
Bland alla fantastiska dueller, som den ovanstående, slingrade sig en Buick igenom och tog förstaplatsen. Tack alla för en great show. Välkomna tillbaka med nya lottningar, nya domare och nya chanser i tävlingen som inte går att förutse. 
En hedrande förstaplats blev det för bilen som var oövervinnerlig idag. Ägare Jessica och Patrik Ulander, Nyland. En 1952 Buick i maroonröd lack och beige skinn. En smakfull bil och en farlig aspirant på titeln Norrlands populäraste bil då Buicken går till Superfinalen 2020 där den skall möta andra vinnarbilar inför tusentals åskådare framför travläktarna i Rättvik under Classic Car Week.  Jessica och Patrik Ulander med prisutdelare Maria Edlund och counter Gunilla Lantz.

Utförligt reportage från Challen kommer i vinter.

 

Kramfors är inte bara ljust och vackert. Det är piggt och tidigt också. Challe bjöd på godis och den stora björnen skrämde ingen.

Den påföljande cruisingen i stan var en uppvisning i amerikansk plåt från 40- 50- 60- 70-talet jämte andra roliga entusiastbilar.

I Kramfors kör man inte på en genomfartsled som gör att alla måste få tillträde till slingan utan man kan avlysa stora delar enbart för entusiastfordon.

Man får dessutom köra på gågatan bland restaurangerna. Ni fattar. Hela grejen blir som en vintageflash från förr.
Tack till polis, vakter och cruisingvärdar för en kanoninsats.Superbra jobbat klubben Riverside Cruisers som i samförstånd med Kramfors stad, kommun och lag utverkat denna höjdare mitt i  månaden augusti när Sverige är som mest uppvärmt med långa, mysiga kvällar.

– Kvällen fortsatte med rock and roll på Ärstaparken och när gryningen kom kunde ordförande Leif Pettersson nöjt konstatera att 2019 blev ett fantastiskt år för träff och cruising.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *