Special, special Krantzjackor genom åren

Krantzjackan säljs med oförminskad styrka. Nästa jämna serienummer är 2.000. Några jackor är mer specialbeställda än andra. Här är några av dom.

kzjack2

Krantzjackan är som alla vet vid det här laget en vintagejacka med svenska förtecken. En skinnpaj som signalerar svenskt, genuint hantverk från en tid vi älskar. Femtiotalet.

kzjack_peterEn jacka med vår egen tradition och stil.  Varje jacka specialsys efter dina mått (om det behövs) och har unikt serienummer.kzjack2016_15
En väl tilltagen skinnbadge är insydd i fodret med klädmärke och serienummer på varje, äkta Krantzjacka.  På bild Micke Ströms jacka  med det superlåga numret 56.  (Inte 66 som det står på bilden) Vi har för länge sedan passerat jacka 1.000. Bernt Karlsson (överst t.h.) har jacka 17 medan Peter Jezewski har jacka 735.

Endast svart
En Krantzjacka kan bara fås i svart men Lasse Söderqvist på firma www.dinjacka.se  som sköter det praktiska har genom åren hjälpt hundratals att få önskad logo på jackan.  Allt från bilmärken till företagsnamn och som i Peters fall hans rockshow Be Bop A Luba men några står ut extra, extra. Här kommer fyra riktigt annorlunda.

krantzjacka_autografer_11.  Krantzjackan med alla bilgurus på. 
Helene Martis hade lyckats få signaturer av sina bilhjältar vid olika tillfällen och Chip Foose hade till och med ritat av hennes bil på hennes Camarojacka i skinn men nu ville hon ha en Krantzjacka med namnen på.

krantzjacka_autografer_2
Hon kom med sin Camarojacka och ville ha illustrationen överförd.
Lasse Söderqvist tvekade inte en sekund. krantzjacka_autografer_4

krantzjacka_autografer_5Nu har Helene en Krantzjacka med autografer från George Barris, John D. Augostino och på den odelade ryggen den signerade  illustrationen av  Chip Foose, allt insytt i skinn.
Jacka D73
krantzjacka_autografer_3
Lasse gjorde prover som Helene fick se innan de syddes upp på hennes special-specialjacka.

kzjack_rott-foder_1

rott-foder2. Norrmannen som ville ha foder i rött satin. 
Jostein Henden är en glad norrman som kommer förbi Krantz&Krantzbussen vid Knecktplatsen i Rättvik varje år där vi står med jackorna.

Ofta i en Cadillac från årgångarna 1959 och 1960.  Om jag inte minns fel hade han en snygg skinnjacka redan men ville ändå ha en Krantzjacka.  Påföljande år dök han upp igen och beställde en med rött satinfoder.

Lasse fixade det också och året efter stannande en svart Cadillac 1959 cab vid Krantzjackans stånd. Ut klev en brunbränd Jostein i svart Krantzjacka och vecklade ut sitt blixtrande röda foder.
-Han såg nöjd ut. Jacka 834

3. Killen som ville ha KRANTZ på ryggen i mocka.
När Christer Eriksson beställde sin jacka hade han sett specialjackan som Alfred Krantz har på vintern. Han har en specialare med teddyfoder och namnet på ryggen i svart mocca.
krantzjacka_teddy_mocca2 krantzjacka_teddy_mocca-Jag vill ha en sådan, sade Christer .
– Jaha med ditt namn på ryggen då?
– Nej alltså. Det skall stå KRANTZ på ryggen. Har man en Krantzjacka skall det synas ordentligt, sade han. Jacka 1079

4. Token som ville ha jacka 10.000
krantzjacka_10000
Flera har önskat att få speciella serienummer Jackor med jämna hundratal lottade vi tidigare ut i Bilsport Classic till den som fyllde i julkorsordet rätt.  Jacka 100, 200, 300, osv.  De fick också sina serienummer graverade i guld.  Vi brukar dock ha svårt med att hoppa för långt i serienumren.  En dag kom Åke Tjernell förbi jackståndet.krantzjacka_10000b

-Jag vill ha jacka 10.000, sade han.
-Va, sade vi ?
– Jomen ni kommer att sälja 10.000 av den här och det numret kommer bli eftertraktat så jag vill ha serienummer 10.000 redan nu.akeyjernell_jacka_10-000– Detta var när vi sålt knappt 300 jackor så vi bara skrattade åt token och sade visst, visst Åke. Du ska få galna 10.000.
Något år senare trampar jackan mot 2.000 tillverkade och Åke går plötsligt omkring med ett inte alldeles otroligt serienummer.
-Vad var det jag sa, myser han.

lasse_soderqvistDet var några av de special, specialjackor Lasse Söderqvist (t.h.)  har hjälpt kunderna med  genom åren.  Du hittar honom och jackan på www.dinjacka.se

kzjack3

En remarkabel produkt med remarkabel service som genererar remarkabla svar från kunder.  Lasse har hundratals kort,  mail och telefonsamtal som det blå nedan.
Vi tar det senaste i högen. Från Åland, december 2017, just när dessa rader skrivs.

” Ojojoj va’ bra! Detta är ju som en saga!!  
– ”Jag blir ledsen varje gång jag måste ta av mig jackan för jag vill ha den på jämnt. Tack !! ”

 

Här kan du läsa all historik och kuriosa om Krantzjackan.
– Häll upp kaffe och njut.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Special, special Krantzjackor genom åren

  1. Just det. Minns det från förra gången bilden publicerades. En sån där sjunkbomb på redaktionen. Ett inbyggt fel varje gång bilden publiceras.
    Hä hä.
    – Tack igen för din rättelse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *