Ledare: Stor sommar

Sommaren 2016 blev stor på riktigt. 

Med septemberluft i insuget summeras sommaren.  Nerkokad till ett ord blir det bestående intrycket  STORT.

musem_world of classics_small2

World of Cassic Museum and sales – en killer

Worldkustom har besökt Leif-Ivans museum World of Classic Museum and sales i Tumba ett flertal gånger.

Upplevelsen av de tre våningarna och mötet med hela familjen är en upplevelse.  Energin sitter kvar i två dagar efteråt.  Tänk att Sverige har ett sånt museum.

Härnösands bilmuseum – Sveriges störstaHärnösands Bilmuseum 22Bilmuseet i Härnösand är ännu större.  Med sina åtta hallar, 4.000 kvadratmeter och över 200 bilar är det Sveriges största. Calle Lundkvist, som byggt bokstavligen för hand, i det han är fastighetskung i stan, har skapat en anläggning hela bygden är stolt över.
-Vad kan man göra i lilla Härnösand då?
– Gå på bilmuseet, serru!

Träffarna växer
Härnösands Nostalgivecka med Krantz Challenge på lördagen var större igen och slog rekord med 1850 bilar på cruisingen. 08 hudikcruising
Glada Hudik Summer Week (t.v) med Krantz Challenge på lördagen var större ändå och större än någon sett i veckans  historia.

Bra poliser
Poliserna i Härnösand och Hudiksvall gjorde ett fantastiskt jobb d.v.s. de höll sig undan och lät vanligt folk glädja sig åt bilar och musik och varandra.

Vi har alla fel och brister. Det har bilarna också. Ingen är perfekt. Inget är hundra.  Så är det i verkligheten och det begriper verklighetsförankrade poliser.

1.000 jackor
Krantzjackan har passerat 1. 000-sålda och det firade vi på Elmia i Påsk och på utställningen Motorrevyn i Bollnäs.

Minne för livet
Krantz&Krantz rock and roll band har spelat med Peter Jezewski upprepade gånger och med Eilert Pilarm som egentligen lagt av men vi fick chansen i juli i samband med Krantz Challenge i Moliden.  Ett minne för livet.

Stort på riktigt
Massor av unga har strömmat till och hobbyns växelbruk fungerar.  I Härnösand har en hel drös 20-åringar köpt jänkare.
Samtidigt har vi fått ta avsked av många krigare i hobbyn, vänner och bekanta som åkt färdigt.  Dom är borta. Deras bilar rullar vidare. Det är smärtsamt och tillnyktrande.
– Ta vara på livet.  En eftermiddag framöver har du och jag tankat för sista gången.

Att ha fått uppleva sommaren 2016 tillsammans med er alla – det ….
– Det är stort på riktigt.

KzKz_CCW2015_14


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *