SUCCÉ FÖR SUNDSVALLS MOTORVETERANER

Sundsvalls Motorveteraner fyllde Bergsåkerstravet i lördags. Nöjda arrangörer kunde summera lördagen den 26 maj 2018 som ojämförlig på alla fronter gällande deltagare, utställare, bilar, publik och Krantz Challenge fick åter vara med på ett rungande rekord. 


Från åtta på morgonen ringlade bilar in i jämn ström och ännu klockan ett fylldes travovalen på med fordon. Fyller man en travbana är man stor och Sundsvalls Motorveteraner fick Bergsåkerstravet att sjuda av liv och rörelse längs hela området.
– En underbar syn!
 


Worldkustom tackar Håkke Sjöström för att vi får använda hans fina bilder.  Vi har svårt att hinna med fånga hela området.

Kolla alla Håkkes bilder här. 

En fantastisk utveckling 

Norra Sveriges största marknad har utvecklats till en familjedag med alla möjliga fordon från veteranbussar till åttiotalsjaguarer och allt däremellan och då menar vi allt.

Mängder av hotrods, mopeder, motorcyklar, customs och härliga gamla T-Fordar krokade i varandra skärm vid skärm i en motorupplevelse utan motstycke på dessa breddgrader.

Sundsvalls Motorveteraner bäst i klassen
Utvecklingen har varit enorm de senaste åren. Från försäljning av rostigt brännässelskrot och trasiga vakuumtorkare till en pulserande happening och mötesplats för ALLA i hobbyn.

Det är hit du skall åka om du vill titta STORT OCH BRETT i hobbyn och travovalens absoluta hjältar är naturligtvis SÄLJARNA.

Heder åt säljarna
En del kommer redan på torsdagen. Bergsåker har lyckats behålla de genuina och allt mer sällsynta marknadssäljarna av gamla delar, detta i en tid när nätet tar över.

 

I Bergsåker hittar du dom fortfarande. All heder till er som satte rekord på marknadsgatan med edra bord och skåpbilar!  Stort grattis och TACK till gänget som gjorde det 2018. Sundsvalls Motorveteraner. Bäst i klassen.

Intresset för Krantz Challenge svalt i området. 
Krantzen säger som vanligt som det är. Sundsvalls Motorveteraner rockade idag. Krantz Challenge sisådär.
– Har man hållit på i tio år och finns i finrummet, prime time på Sveriges absolut största motorevent som Västerås Summer Meet och Classic Car Week med mycket skratt, spänning och fest är man trygg i att man har gjort något rätt men vi misslyckades men att locka Sundsvallarna, noterade Lars-Åke Krantz.
Det var talande att en glad hälsing vann. Glada Hudik Summer Meet har områdets bästa cruising sedan decennier tillbaka och deras lekfulla Ladies Run kan vara världens bästa, berömmer han.
Molly Bäckman 8 år hade knatat iväg själv till Krantz Challenge.  Morfar är här också och hans bil låter mycket, sade hon.

Nöjda arrangörer. 
Glada arrangörer gillade bilden av folk och happy show när Krantz Challenge drog igång på innerplanen.Krantzen, som vant sig vid tusentals åskådare och kö av tävlande bilar från Trelleborg till Överkalix och in i Finland, hade dock en måttfull hållning till dagens ”framgång”.
-Vi är såklart tacksamma och glada för arrangörernas förtroende för oss men vi ser ju att Sundsvallarna inte vill leka, log skaparen av tävlingen som firar segrar landet runt.
Några av knallarna klagade på att tävlingen tömde marknadsgatan, något som även sker i Rättvik. I Dalarna väljer arrangörerna  att gå efter devisen,  ”ju mer som händer och drar folk ju bättre för alla i längden”. Framtiden får utvisa vilken väg man går i Medelpad.

 
Åter igen ett stort hurra för den fantastiska rekorddagen 2018 när Sundsvalls Motorveteraner fyllde Bergsåkerstravet och slog rekord på alla plan. Benny Grafström och Bent Fridholm supernöjda med det mångfaldiga rekordet.  Hur gick det i tävlingen då? Jo, Bengan vann.

Den glade och positive hälsingen Bengt Holmberg från Iggesund,en av eldsjälarna i Glada Hudik Summer Meet fick vinnarpokeln, 3.000 kronor och dubbla övernattningar på hotell i Rättvik samt plats i Superfinalen utav prisutdelaren Lotta Bergman.  Grattis Bengan och tack för uppvisande av en ovanlig och fin bil. 1940 LaSalle.  Han är andra vinnaren ut i tioårsjubilerande GOLDEN Krantz Challenge 2018. 
-Jag bara anmälde mig på kul. Hade slut på bilshampo hä,hä också fick jag lyxväskan från Turtle med massor av produkter. Kul med två hälsingar i finalen, sade Bengan för övrigt. Bilen heter 5227 Coupé.

Renoverades 2012-2014 då den blev vald till Sveriges snyggaste bil  genom Albinsson&Sjöberg förlag. Motor 350 TPI med 700 växellåda och lockup och original bakaxel med utväxling 3,91:1.
Originalmaskinen finns kvar om man skulle vilja återställa med det är föga troligt, sade Bengan.

Den här bilen älskade publiken. Fredrik Våglöf från Gnarp hade köpt 56:a Cheven från Skåne för en vecka sedan. Han hade kört 140 mil och fick även i tävlingen den längsta resan eftersom han fick ”kvala” in i sextonbilsstegen men det hindrade inte Fredrik från att skära igenom hela fältet och ta en plats i finalen. 
Här står de ännu ovetande om publikens utfall.

Sekunden efter är det klart och de två tackar varandra för en god match. Två hälsingar i finalen såldes. Tack för härlig show grabbar. Utan tävlande deltagare, inget party. Det är ni som är attraktionen.

Christina Hesslefors/Fritz  visade upp mångas drömbil, en Chevrolet Impala cab från 1958.


– Det var tävlingen som intresserade mig och gjorde att jag åkte hit idag,  sade Pelle Hellberg från Ljungaverk (t.v) med sin 1955 Buick mild custom.

Ung, engagerad publik lyfte tillställningen. Flera hade åkt hit enkom för tävlingen framkom det  vid intervjuer i mikrofonen.  KUL!  Rebecka Millfeldtär dalkulla och sambo med Christian Hådén från Sundsvall. Christian åker 1960 Catalina. Röstade olika. 
Challe från Californien rörde till allt genom att hoppa in i bilarna . . .
 . . . krama prisutdelerskan Lotta Bergman från Härnösand och rodna genom pälsen.  GOOD TIMES IN BERGSÅKER.

Eight Outstanding Cars 2018 


Från vänster Peter Hellberg Ljungaverk 1955 Buick, Ove Näslund Sundsvall 1968 Camaro, Peter Jansson Ånge 1958 Buick Limited cab, Henrik Lundgren Sundsvall 1946 Cadillac Sedanette, Richard Alava Sundsvall 1970 Dodge Challenger, Fredrik Våglöf Gnarp 1956 Chevrolet, Benny Nordlander Viksjö 1958 Buick Limited, Bengan Holmberg Iggesund 1940 LaSalle.


Ingrid Olofsson(t.h) uppgav sitt namn efter skämtsamt ha påmint om GDPR.  Hon vann specialbilen med Goldendekalerna från jubileet som finns endast i år. En domare på varje ort  vinner en specialbil.  -Ingrid åkte röd 1968 Amazon och tillförde på så vis rekorddagen en svensk klassiker.

Publiken vinner kommunalspontant. I Bergsåker sköt Myran vilt med t-shirtkanonen och vevade ut vinster så pojkarna Krantz fick ta mamman av banan.

BIG SHOW  när publik, tävlande och arrangörer hade kul tillsammans i solen.


Sune Nordström eller som vi är mer vana att säga, Alnö Automatlådeservice kom och tävlade i sin T-Ford från 1925.  Den grabben har hjälpt många, många i hobbyn. Hatten av för en hedersman och kramar från Lotta Bergman. 
Jamen det var rykande kul som vanligt. Nästa Överkalix på Midsommarafton med Krantz Challenge först och rock and roll med Krantz&Krantz under midnattssolen på kvällen.
-Trollskt.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *