Folkfest i Härnösand på lördag 12/7

Hela Härnösands stad är engagerad i Krantz Challenge på lördag.

OK/Q8 på Stationsgatan kommer att ha cruisingöppet samt bjuda på en gratis akutplats med lyft som står öppen hela kvällen. Gulf skänker specialpriser. Handelsplats Härnösand och Härnösands kommun betalar kalaset. av Krantz

…och allt är gratis !

Hsand

Den hälsosamma combon från 2013 bestående av ovanstående aktörer är tillbaka 2014. Den sista pusselbiten vädret lovar sol.  Krantz säger: Ta med stol, filt eller vardagsrumssoffan. Det kommer att bli knökat som på ett pendeltåg i  Osaka.

Mellanh

En Dodge i lekparken
I år kommer hela Mellanholmen att täckas med klassiska bilar.  Räkna med en Dodge i lekparken, en T-ford framför båthuset, en Mercury som blöter fötterna i kanalen, en Thunderbird på udden, en Porsche på fönsterbrädan till Technichus , en Cadillac på tvärsen framför gångbron och en Jeep hängande i kylarslangarna under … ungefär.

47

De nya Folkvagnarna
Flera kulturföremål än någonsin blir det  när Härnösands stad öppnar garageportarna och alla stadens invånare samt tillresande från Jämtland Västerbotten och bort till Ukraina välkomnas till en folkvagnsfest på hjul.  Folkvagn?  Javisst!! De  gamla bilarna från förr som haft varierat underhållningsvärde har idag blivit allas kelgrisar. Folk-vagnar således.

artist

Kultur möter kultur.
Från Sundsvall kommer Louise. Hon är konstnär. På lördag fäster hon plåt och krom på duk med sin magiska pensel. Vill du ha din bil målad i olja på canvas! Prata med Louise.  Vidare blir det en liten kuriosabutik med grejer från förr samt att Krantzen drösar dit sina gamla böcker men även Krantzjackan och annat som hör till där tävlingen dar fram genom landet.

07Boppersmedlemmen Peter Jezewskis landsomspännande show Be Bop A Luba har fått lysande recensioner och drar jättepublik. De ville ha en tidsautentisk skinnjacka från femtiotalet. Han och hela niomannabandet bär Krantzjackan med special Be Bop A Luba logga.  De kom för att tacka när vägarna korsades och  Krantz&Krantz rockband spelade på samma plats som Peter Jezewski show.

05På lördag kan du testa en serienummerförsedd,  klassisk Krantzjacka.  Även dam.

Tack till alla som vill vara med.
Många handlare, verkstäder och näringsidkare vill vara med och stötta och Krantzen lovar att bli bättre på det till ett annat år.
– Jag hinner helt enkelt inte ta emot och rodda allt på ett bra sätt, säger han med adress till DiTech, Bilskadeservice, Making Beauty och många, många fler som önskat hjälpa till.

gulf4

Dubbla vinstpåsar
– I Härnösand blir det dubbla vinstpåsar när Mekonomen Härnösands får sällskap av, av, av, påsar från ”Turismen med värdefullt innehåll”.
Han är inte riktigt säker var påsarna kommer ifrån, Krantzen, det märks men det kommer att ljusna innan lördag.

ok

Gulf kommer att skänka extrapriser och OK/Q8 på Stationsgatan har cruisingöppet på lördag med gratis akuthall öppen hela kvällen.  Härnösands stad har ställt upp på ett fantastiskt sätt med parkeringsplatser,  cruisingstråk,  renhållning och inte minst öppnat upp hela Mellanholmens gräsytor för bilarna.

Omkringliggande orter har annonserat att de är på rull mot stan.
På kvällen stor cruising med livebandet Red House på stan
downtown

I år sätter hela Härnösand ett rungande rekord.

 

-Har du aldrig hört något liknande har du hört rätt!!!

KzChall

Nu drar Krantz Challengesäsongen igång med full kraft. Det gäller vinna priser och pokaler, att vinna bilshampo och wax , träffa folk, tävla, känna spänningen och framför allt att ha kul.

KzChall03

Kzchall2Du och 25.000 till
25.000 kommer att se tävlingen i sommar.  Du som inte tänkt tävla. Kom med och titta på världens nyaste bilshow – som dessutom är svensk! Vi är bra i det här landet. Riktigt bra. Världsbäst.

Två timmar högklassig underhållning med bilar för miljoner.  Ett partaj för hela familjen i högt tempo till musik där publiken  deltar och dessutom bestämmer utfallet. Och caramba det är gratis att tävla !!!!

KZChall01


-Har du aldrig hört något liknande har du hört rätt!!!

Stort tack till huvudsponsorerna 2014 . Utan dem. Ingen tävling, ingen fest, ingenting. Dessa är helt fantastiska i sitt stöd för det som idag är kultur. 
Sponsors

Då åker vi. Här kommer orter och datum 

TRELLEBORG PALMTRÄFFEN 28 JUNI
Max. 32 bilar. Anmälan kl.10:30 Tävlingsstart kl.13:00 Ingen startavgift. Vinnaren får 3000kr.
Det roliga 2013 var att många var charmigt ovetande om tävlingsformen. Alla läser inte Bilsport Classic och alla hänger inte på usabil.nu. Desto större blev överraskningen och uppskattningen.
-Vad är detta. Vilken grej ni hittat på, sade besökande skåningar till klubben!
2014 kör vi värme och sol och massor med folk som blir överraskade. ;o)
Kzchall7

GUMBODA HED 5 JULI
gumboda_map
Max. 32 bilar. Anmälan kl.11:30 Tävlingsstart kl.14:00 Ingen startavgift. Vinnaren får 3000kr. Alla de stora har varit i Gumboda Hed i Västerbotten.

En nedlagd militäranläggning som blivit festplast med musik och dans på flera scener. Ett väl inarbetat koncept som samlar tusentals och nu blir evenemanget ännu större när bilfolket välkomnas med sina bilar, sin musik och sitt partajande.

DON’T MISS SWEDENS BEST ROCK AND ROLL SHOW 2014  PETER JEZEWSKI !!!

bebopaluba

FB3Gasa till något nytt i sommar! På dagen Krantz Challenge mitt i smeten.

Krantz&Krantz rockar på lördagskvällen 5 juli tillsammans med PETER JEZEWSKI och showen BE BOP A LUBA . Rock till you drop. Perfekt för västerbottningar och norrbottningar för vilka femtio mil enkel är en grisblink.

HÄRNÖSAND 12 JULI
Max. 32 bilar. Anmälan kl.10:30 Tävlingsstart kl.13:00 Ingen startavgift. Vinnaren får 3000kr.
Ska du någon gång besöka Höga Kusten i sommar så välj Härnösand denna helg. Diggiloo kommer till stan på fredag. På lördag kommer Krantz Challenge. Under helgen pågår också den välbesökta musikfestivalen Broöppning. Kort uttryckt. Stan bubblar hela helgen med Krantz Challenge mitt i centrum mitt i lördagen med cruising till live musik över broarna på kvällen. Vackrare blir det inte.
kzchall2

HUDIKSVALL 19 JULI
Max. 32 bilar. Anmälan kl.12:30 Tävlingsstart kl.15:00 Ingen startavgift. Vinnaren får 3000kr.
Stan som älskar bilar drar en gång om året ihop till en bilfest som skakar hela bygden. Och kommunen vill bara ha mer! 2014 kommer ett damrally att hållas under fredagen med livemusik och party som en upptakt till Krantz Challenge på Kattvikskajen under lördagen. Allt kröns med traditionell toppcruising på kvällen.
Kzchall9En gigantisk hamnplan fylls med bilar och folk och säljare och mat och musik. BIG.

RÄTTVIK  SUPERFINAL  26 JULI
Max. 32 bilar. Anmälan kl.10:30 Tävlingsstart kl.13:00 Ingen startavgift. Vinnaren får 3000kr.
Vinnaren av superfinalen Norrlands populäraste bil får 10 000kr.
Det spelar mindre roll vad som skrivs på tyckarforum om Rättvik och Rättviks överlevnad. För stort, för stökigt, för dyrt. När det står vecka 30 i kalendern krokas husvagnar på jänkare i hela landet och rullar mot Rättvik.

Kzchall12

Visst är det ballt med cruising i en stad en kväll eller två men Classic Car Week är det där i 12 dagar – i tre städer- i tre kommuner! Vid varje mjölkbord är det en byaträff, märkesträff, swap meet eller fikaträff i ett helt landskap i nära två veckor!
-Finns inget liknande på jorden! Himlen kan vänta.

Krantz Challenges Superfinal hålls på bästa tid, bästa plats. Travläktaren Rättvikstravet lördag 26 juli. Först hålls en Rättvikstävling och sedan kommer de nominerade från alla orter för att boxas om tungviktstiteln NORRLANDS POPULÄRASTE BIL 2014.
Att vinna en traditionell tävling med sju domare på en lokal ort är en sak.  Att ha sållats fram av 99 domare vid åtta tillfällen, totalt 792, är oerhört.
Bara två har en sådan utmärkelse och nu skall det bli en till.
-Lycka till och have fun 2014.


VÄNNÄS 9 AUGUSTI först ut . . .
Max. 32 bilar. Anmälan kl.10:30 Tävlingsstart kl.13:00 Ingen startavgift. Vinnaren får 3000kr.
Vännäs är först ut!!!  Med sitt vassa datum sent på säsongen nominerar Vännäs som första ort en bil till Superfinalen 2015. Räkna med en tuff match om platserna i Västerbotten när den svenska sommaren är som varmast och juliregnen dragit förbi. En kanonträff med allt från bilmuseum till rockabilly och med framför allt en spännande stund i gräset där hundratals mullrande bilar omgärdar området. Vännäs kör liksom Trelleborg tävlingen på Franchisebasis d.v.s. med allt krut i form av musik, banderoller, priser, show och underhållning och med en fräsch röst i miken.

KzChall10

Trelleborg kör också en variant av Franchise där allt roddande görs förträffligt av den lokala klubben.
-Detta är framtiden säger Krantz och slår fast: Ingen är oumbärlig. Hobbyn ska förnyas och pulsera. In med nytt blod och ut med gamla stötar. När ett sammanhang, vilket som helst, börjar hänga på en enda person, går det snabbt utför
-Blås på i klubbarna!

Nästa år kan det bli  hos er

Klubbar:
Ni som vill. Kontakta Krantzen för planering.  Tänk lokala tävlingar där alla kan tävla med finbilen och nomineras vidare. Tänk landskapsfinaler som nominerar till Superfinalen. 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *