Motormässans andra dag i Östersund regnade hem.

Men så heter det väl inte?  Regnade bort heter det väl. Jag vet, jag är inte så bra på att skriva ;o)  men om ett event drar massor med folk trots regn då blir det motsatsen till ”regna bort”  Regna hem således och GRATTIS till Motormässan. Vilket drag! 

24

Första dagen var de molnigt och varmt med jättepublik både ute och inne. Huvudnumret ute, Western Chaos FMX-show hade fått materialfel och lämnade återbud dagen innan! Då steg kryddpepparkornet till arrangör Marie Eriksson, fram och tillsammans med Team Oktans driftingförare Olle Olsson, som var på plats, ringde de in en av Europas bästa Freestylehoppare Tobbe Gullblom från Ludvika.

03

Man drar bara uppför rampen i lagom hastighet och när man lämnar rampen och flyger fritt 15 meter upp i luften släpper man styret och ser till att få tag här. Tobbe Gullblom på jobbet.

Tobbe körde upp på natten med sin hoppramp på släp men inte med sin landningsrampen. Den togs från Östersund och en match matchen var att se hur det skulle gå.  Efter minimalt med sömn och monterande av ramper  var publiken på helspänn när de fått reda på förutsättningarna. Tobbe fick ingen chans till provhopp, justering eller ändring.  När klockan var slagen enligt schemat och tusentals betalande var på plats var det dags. Skarpt läge utan en chans till tvekan för Tobbe.  

17

Ladys Race drar alltid en stor publik. Bilar och damer i matchande outfit. Sara Larsson, Elin Bengtsson, Ebba Emilsson (chaufför). I främre ledet Tove Söderback och Amanda Persson

Låg på sömn och mat drog Tobbe Gullblom på sig hjälmen, repade eld på 250-cubikaren, cirklade runt  ett par gånger, vinkade till publiken, drog fullt och flög 15 meter upp i luften.  Just där,  var han ensam i  luftrummet svävande mot en landningsramp han aldrig sett. Han satte ner hojen mjukt som en Boeing efter en charterresa, kanade med låst bakhjul mot räcket, gav det en mjuk touch och sträckte händerna mot skyn medan publiken skrek rakt ut.  Sedan följde en makalös Freestyleshow och någon sade:
– Den här gången blev det vassare med en ersättare.

08

Olle Olsson svepte sedan in området i däckrök med sin turboladdade V8 BMW där han driftade mellan ramper och publik kattvigt med ett 800 bakhjulshästar och ett par decimeter till godo  mellan publikräcken och stålkonstruktioner.

06

Under söndagen lottades fyra åkningar med toppföraren i drifting Olle Olson ut. Uppskattat!

Tre byggen gjordes inför publik, shower, tävlingar och uppvisningar PLUS 150 utställda bilar OCH säljare och föreningar och . . .
-Lördagens  Motormässa i Östersund innehöll allt och publiken kom.

Made in Sweden.  Traktor med V12 Rolls Royce motor

Made in Sweden. Traktor med V12 Rolls Royce motor

Söndagen regnade hem
Väderprognosen för söndagen var urusel. Värsta tänkbara. 8 grader varmt och regn från morgonen med tilltagande regn under dagen, kvällen och natten.  Prognosen slog in med 100 procents träffsäkerhet och publiken kom!!!

21

Naturligtvis hade det kommit flera om det varit uppehåll och de som stod ute hade en tuff dag men … inne var det fullt. En kollegial värme spred sig. Jämtarna böjde inte ner sig. De drog på sig gåbortminen, kom, log , drack automatkaffe och trivdes.
08

Dagen var härligt rörig. Mari pekade med hela armen och ställde om aktiviteterna, flyttade in det som gick och pusslade med tiderna.

28

Christer Lingblom och Bossen Mari Eriksson i samspråk om ändringar och förflyttningar under söndagen. Fantastiskt jobb och ett lyckat resultat.

Vid prisutdelningen var det trängsel i hangaren. Trängsel!
-Nä, söndagen regnade inte bort. Inte alls.
Publik, arrangörer, underhållare och utställare gjorde’t  tillsammans.

02

Kalle och hans vänner. Väldigt underhållande gäng som ger uppvisningar runt om i landet. Kul show med bakhjulsåka, piruetter och publikfriande burnouter.  Kalle Persson (single) Jonas Persson and Tommy Nyström

04

Kamp mot klockan. Ola Toven och Markus Nordin, som visade sig vara en fantastisk speaker.

05

Kjell Westin och Marcus Magnusson skavde ner en 68 bubbla till en hotrod pickis under mässans två dagar.

09

Tre ”byggen” inför publik. En hundkoja wrappades i rosa film.

10

Vad nu då! Möt herr 6 miljoner hits på Youtube . Bonden Olle Hemmingsson och Per Ekerot. Som rythmsektion har de en tvåcylindring BM Victor. Och titta på guran. En original Gibson från sextiotalet . Klass.

18

Elisabet Sjöström ägare och förare Jaguar Mk 1 – 57 längst till höger
Åkte gjorde från vänster Elisabeth Ericson, Märet Johansson och Maria Nyberg Ståhl

20

Näringsminster Ewa Björling (M) fick många att stanna upp och lyssna.Hon hade en Porsche 911 som hon körde tävlingar med. Jag vill inte lägga mer skatt på bensinen och arbetar för ett frihandelsavtal med USA samt för att tullen tas bort på import av gamla bilar, sade hon. -Men jag är inte ensam som bestämmer, tillade ministern som hade ett rasande schema och som var en positiv överraskning för besökarna på Motormässan.

26

Bocke Svensson fick Peoples Choice MC

27

Ante Leandersson fick andra pris i Customklassen

11

Pontus Nordfjell pinstripade. Mikaela Westberg övervakade

12 14  16   22

29Crazy regn stoppade färdigställandet av VW hotrodden trots att de arbetade hårt och länge. De fick pokal för galet underbart försök.

Se alla resultat på Motormässans hemsida

http://www.motormassan.nu/


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *