Sveriges rock&rollkung Peter Jezewski

När Peter Jezewski kommer till Classic Car Week är det fullt i parken.  Classic Car Week brukar innehåller storheter som Eva Eastwood, Brolle, Jezewski och Spotnicks m.fl. Efter två låtar är saken klar. Du står på toppen med ditt tolvmannaband Peter. Ingen tar Kung Jezewski. av Lars-Åke Krantz

jezewski12Går inte att värja sig. Be-Bop-A-Luba-showen har hållit på några år nu. Är folk mätta och belåtna, tänker jag?  Så tänds strålkastarna, kostymerna glittrar, ljudet är perfekt och spelglädjen, spelglädjen rullar över scenen i upptåg och byten.  Bandet radar upp favorit på favorit och det går inte att värja sig.jezewski13Peters nya låtar följer den uppdragna färgskalan. Det är spännande och fräscht samtidigt som det är lättillgängligt och medryckande med starka refränger. Det känns som vi får nya låtar att spela bak panoramarutor och helsoffor.
jezewski10
Scenshowen är snygg och fri på ett ordnat sätt.

De gamla låtarna lever i 2016 med modernt ljud och tung baskagge men blir aldrig övermoderniserade.

jezewski03Han bara lyfter allt. Peters fantastiska röst får hela parken att vila i de genuina vintageversionerna.  Många artister känner sig stressade att modernisera låtar men inte Peter. Han bara lyfter upp allt och håller det stadigt på en hög nivå utan att sminka sönder de gamla plattornas tilltal.jezewski05Fulländat. Less is more men det måste göras av en hantverkare i musik, ett proffs med rutin och självförtroende och grabben med det klassiska femtiotalsutseendet, som skall fylla 60, besitter allt det där.jezewski06Han är bättre än någonsin. Tiden har gjort sitt. Jezewski är rockhistorien personifierad med galna folkparker, utlandsturnéer, kändisskap men också tidigare missbruk, blues och motvind. Och han går sin egen väg som alltid.jezewski14

jezewski11Han tar sina krigare på scenen till nya slag och han levererar triumfer med en stadighet och lätthet som får leenden att spridas från scenen långt ner i de bakersta raderna.

Scennärvaron är ett klister han häller ut och vi fastnar och sjunger med.

Vi är fångar i Jezewskis rike.
Samtidigt är vi trygga, vi är hemma, såväl scenmusiker som sommarnattens publik.  Så jobbar en Kung.

jezewski01Tack för en fantastisk musikresa och grattis på ditt sextionde år Peter. Jag avslutar som du själv brukar skriva i dina sms.
-Rock on!


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Sveriges rock&rollkung Peter Jezewski

  1. Tjenare !
    Jag var med på detta gig och letar efter snygga bilder från giget med hög upplösning.
    Jag ser att bilderna här är riktigt snygga och kan tänka mig att köpa loss några.
    Hoppas allt är bra!
    Bop on!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *