Sveriges största bilmuseum öppnar 9 juni

Nu öppnar Härnösands Bilmuseum för säsongen. Lördagen 9 juni 2018 drar festen igång igen och Calle har laddat med nyheter.  – Jag har massor av nya bilar och uppdaterade grejer, säger han. 

MYCKET NYTT
-Worldkustom  tror honom.
Vis av tidigare år vet man att det raggarkungen och fastighetskungen i stan säger, det håller.
På området trängs nu en Mobil bensinstation, ett ånglok (!) med vagn, Härnösands första elverk, ett vikingaskepp och på taket till entrén en P1800.Detta innan du gått in alltså. Serveringen är öppen och musiken spelar.

Inne i utställningen sprutar intrycken och du kan utmana din vän på frågesport.

Längs de elva hallarna med olika teman hittar du allt från  öststatsbilar till brandbilar i egen brandstation, logfynd, amerikanare och våra egna folkhemsbilar. Bara bilarna är över 200 stycken jämte motorcyklar, mopeder, motorer, mobiltelefonutställning, filmvisning och . . . gå själv och titta.Härnösands Bilmuseum är en totalupplevelse i nostalgi men också en kunskapsresa, en källa till eftertanke likväl en estetisk utflykt i färg och form. Inte sällan med guidade turer. 


Du kan spendera timmar i Calle Lundkvists fantastiska museum.

Sommaröppet alla dagar från lördagen 9 juni till 31 augusti. Se mer på den nya  hemsidan.  

 

En natt i muséet från tidigare säsong.  Det händer alltid något i Härnösands Bilmuseum.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *