Tankar i natten.

Ja, jag tankade i natt. 8,64 /litern. Men nu var det ju inte det som jag tänkte på. Utan vår hobby och detta eländes virus inverkan på den. av Mikael Gideryd, Ungern

Mikael Gideryd, Worldkustoms korre i Ungern funderar:

Kan ta om det räddar liv
Jag läste nyss att en viss Kjelle hotade med att lägga ner sina träffar. Bara för att vi drabbats av viruset. Det är väl lite väl drastiskt? Men visst är det rätt underligt att en bilträff eller nåt annat motorrelaterat som är utomhus inte för köras pga den här smittrisken.

Ologiskt
Men på ett köpcentra är det inga problem med tusentals människor och ofta då inomhus. Det verkar tämligen ologiskt.  Jag ser även att folk är knäckta pga crusingar stoppas.
– Ja, det kan vi väl ta om det nu kan rädda liv.

Men till saken. 
Är vårt intresse enbart kopplat till crusingar och arrangerade träffar?  Vad är det för fel i att lasta in sin sambo, frugan och ev. barn och hunden och åka och ta en picknick? Ta en skogspromenad, eller bara åka runt lite, ta en avstickare in på den där vägen vi funderat på att åka och kolla i åratal? Måste allt vara arrangerat, eller planerat?  Måste allt handla om att träffa så många som möjligt på ett och samma ställe?

Njutartur
Inget kan väl hindra oss att ta en njutartur med bilen, hojen eller vad det nu är bara för att må gott? Jag har en relativt nystartad grupp på facebook. Mer som ett försök att hålla hobbyn vid liv under den här pandemin.

Fun on wheels in eastern Europe kallar jag den.
Men även här nere i Magyarernas rike verkar det som folk är förlamade. Men nu släpps det lite sakta på restriktionerna här nere. Men motorträffar är stoppade fram till 15 augusti som läget är idag även här nere. Det innebär väl inte att vi måste sitta hemma och deppa? Det innebär inte att vi inte kan ta en tur med bilen?

Senast igår tog vi en sväng med Signeten till Lidl i Sumeg för att handla.
Så vitt jag vet finns det inget tabu för det. Så länge vi visar hänsyn och följer de regler som samhället ställt. Nu till helgen är det tänkt att vi ska åka med Signeten  till en otroligt fin utsiktsplats vid kanten av Balaton och fika lite och kanske ta ett bad.
– Livet rullar vidare även om vi måste ändra på våra vanor just för stunden.


Micke Magyar


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *