Tina eller Lina i Överkalix?

Finalen i Krantz Challenge Överkalix stod mellan Tina eller Lina. Vem skulle till Superfinalen i Rättvik att representera Norrbotten? tinalina
Ett längre reportage kommer i vinter från Överkalix såklart.  Vem fick åka till Superfinalen nu då?  Tina i den sänkta Buick 59:an eller Lina i Chev 57.an med modern LS9 motor? Jo det blev …..
overk03
… Lina som fick de flesta rösterna.  Hon vann 3000 kronor, dubbla nätter för två personer på hotell i Leksand plus deltagande i Superfinalen inför tusentals på travbanan i Rättvik där man kan vinna 10.000 och bli Norrlands populäraste bil och få åka på vinnarturné på olika utställningar våren 2018.
kzchall2016_15

overk04

Bilen ägs av bröderna Simon och Jocke Nilsson som köpt den av pappa.  Den fina 57an har en herrejössesmotor under huven.

En modern L98 alltså en smallblock byggd av GM för Corvette sitter i bilen idag.

Aluminiumen på bakskärmarna original är utbytt mot kolfiber.   En intressant Chev 57a. Lina sade inte så mycket. Man gör inte det i Överkalix men hon log – nästan.  Jättevälkommen till Superfinalen Classic car Week med finbilen Lina.
overk02
Tina och Lina gick som stadiga segrare i var sin sida av stegen för att mötas i finalen.  Buicken var en låg custom på över sex meter som tog andan ur publiken varje gång den kom in. Tina vann allt utom finalen. Grattis till en fin bil och fantastiskt tävlande Tina. Välkommen tillbaka med ditt rymdskepp.

kzchall-maxar-ut

Krantz Challenge maxar ut totalt 2017.
Hela ÅTTA orter besöks under sommaren. Helgerna räcker inte till för flera.  Så långt är två orter avverkade 2017.  Norrlands största veteranbilsmarknad på Bergsåkerstravet (Sundsvall) och Överkalix.

Vinnare Bergsåker.
Vi har alltså Lina i Chev 57an till superfinal från Överkalix och från Bergsåkers jättemarknad kommer Christin Grafström i en 1955 Thunderbird.
kzchall_bergsaker Christins lilla T-bird välte två Buick Limited över ända och knep Superfinalplatsen i Rättvik kzchall_bergsaker2

Vinnare Nykvarn
Vi har en bil till i Superfinalen också.  Nykvarn ligger sent på året så från augusti 2016 har vi en bil till som kan röra om i grytan i kollosaldrabbningen i Rättvik då alla finalisterna möts.

nykvarn-2016_48Från Nykvarn kommer  Anette Samuelsson Dodge Phoenix 1960

Brudarnas år
Är det någon som ser en trend?  Japp,  2017 ser ut att bli damernas!   Åhh, vad vi är bra i Sverige. Åhh, vad raggarna är bäst på jämställdhet. Åhh, vad stolt jag är över hobbyn här hemma. Sweden rocks again.

KzChall_2016_Hsand_21

I världens nyaste bilshow sprungen ur den norrländska saven tar tjejerna initiativet.  
Sex tävlingar kvar.  En varje helg. Nästa kommer upp redan 1 juli i MOLIDEN (Örnsköldsvik).

Moliden2016_38MOLIDEN FÖRSTA JULI.
Den fantastiskt fina och anrika dansbanan med cruisingstråk inne på parkeringen allt sedan 60-talet. Krantz Challenge startar sent. Klockan 17:00.  Anmälan från 15:00.  Max 32 bilar. Först till kvarn. På kvällen ROCK AND ROLL. Special guest star 2017. EILERT PILARM. Moliden2016_27
Alltid fullt ös på parkeringen.
Moliden_park

moliden


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

9 reaktioner på ”Tina eller Lina i Överkalix?

  1. Rättelse: namnet var Lina och ägarna simon och jocke nilsson hade köpt den av sin pappa. ☺

    1. Om vi nu skall vara petiga så missade du LS98 på ett ställe till -:) ”Tina i den sänkta Buick 59:an eller Lina i Chev 57.an med modern LS9 motor? Jo det blev …..”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *