Toppbils Thomas vill inte sälja

Thomas Pettersson äger Toppbil i Härnösand och är nog den coolaste säljaren jag känner. Född i en bilhall har han gjort hela bilresan och nu bara njuter han av tillvaron.
– Det känns när man kliver över tröskeln.
av Krantz 

Toppbil_03– Köp inte dom här snälla.   Thomas Pettersson har några kelgrisar i ett hörn utan prislapp. Klart han säljer dom men det verkar inte vara någon brådska liksom.  Fruktansvärt skön stil hos Toppbil.  Mer norrländskt går inte att få.
-Nä, men inte ska du köpa idag.  Ta’t lugnt. Tänk på saken.

Artikelförfattaren kollade på en Dodge Yellow Jacket i USA hos en firma, provkörde den och glodde under huven.  Försäljaren ringde i tre veckor och tjatade efter det.
-Puh, give me a break!
Toppbil_02
Alltså Peugeot är inget jag drömt om men Hansson i byn hade en 404 och den gick tyst som en dröm. Året var 1969 och jag var 12 år.  Det var ingen coupé. Denna tvådörrarskaross var en skönhet i all sin stillsamhet.  En bil att se Höga Kusten genom framrutan på och fika hos Westerlunds vid Sandöbrons södra fäste. Toppbil_04

Toppbil_05Lemanscaben från -66 fick jag inte lägga ut alls.

Med rö’hjula och nybilskänsla lockade den till en titt i coupén där sextiotalsgalonet blänkte och instrumentbrädan flirtade med varje checkblock inom trettio mils radie.
– Kom nu, sade Thomas i en avledande manöver och drog in mig i ett garage på baksidan där han hade mera lågmilsgodis som han ville behålla. Toppbil_06
Många har jag träffat i mina dar men bilförsäljaren som inte ville sälja är nog en av de coolare.  PV:n var från -58 och inte nödvändigtvis till salu. VW:n gick bra att få med sig däremot.  Toppbil i Härnösand har allt från nytt till gammalt.
Toppbil_08Vill du bara scrolla runt litet bland bilar under de tryggaste, avspändaste former då är Toppbil i Härnösand något för dig.

Thomas Pettersson finns där när du vill.

Toppbil_07Cheven från 2010 var en elhybrid. V8,  5.3 liter, 331 hk plus en elmotor. Den hade ett pris också.  230 + moms.  Kolla in vad han har mer här nedan.
ToppBil


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *