Turtle Wax forever

Turtle har en ny logo. Varumärket har hängt med ett tag. 

Flaskan med Turtle vax tog aldrig slut. Under min barndomstid var det alltid litet kvar.  Ullånger 1964. I fönstret ovanför badkaret stod den dyraste lyx som fanns. Bilvaxet.

Turtle Wax LogoI en tid när man badade en gång i veckan  var schampo och vax för bilar utomjordiskt.

I det lilla torpet fanns bara det nödvändigaste. Ingen traktor, ingen gräsklippare, inga verktyg.

Tre kor betade på åkerlappen utanför fönstret. Mot väggen stod två hemgjorda metspön lutade men i badrummet i källaren  fanns en flaska bilvax. Turtle Wax stod det på den mörkt gröna  glasflaskan som smalnade av upptill

En begagnad bil hade kommit på gården så småningom och den tvättades med gul såpa och vatten.  En dag hände det. Storebror, som varit på sjön, kom hem med en grön flaska. Made in USA och Chicago stod det på den.  I skuggan av suräppelträdet vaxade han den maroonröda PV:n.

turtle oldVi hade aldrig sett något liknande. Bilen såg ut som ny! Innehållet i flaskan var all lyx yttersta lyx.

-Känn sade bror och vi fick stryka med baksidan på pekfingret över lacken. Den var mjuk som siden och hal.

Det var litet si och så med oss själva men bilen våran sken  som ny. Flaskan ställdes högt upp under taket ovanför badkaret i källaren.  Det gick nästan inte att nå den och under all min barn- och ungdomstid tog den aldrig slut.

Jag tog litet på mopedtanken när jag var 17. Året var 1974. 10 år hade gått.  Flaskan stod kvar i fönstret  ovanför badkaret. Med en träpinne petade jag upp litet gegga från flaskans botten.

-Och blankt blev det.

I sommar  besöker Sveriges största bilshow geografiskt sett, Krantz Challenge,  nio orter från Trelleborg till Gällivare.

Med mig i ryggen har jag Turtle Wax med nya loggan och allt.

-Det känns  rätt.

Lars-Åke Krantz

Annons_5


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *