Tusen Krantzjackor firas på Elmia

TUSEN KRANTZJACKOR är nu sålda och med det tar Lasse Söderqvist och Lars-Åke Krantz emot betyget godkänt av bilentusiasterna. 

Krantzjackan 1000

Vi tackar för er entusiasm omkring ”originalpajen” från cirkus 1954.  Upprinnelsen var Krantzens lån av en skinnjacka på äldreboendet hemma i byn. En jacka som knockade honom.

Kzjacka80-talUpprinnelsen
Det var i början av 80-talet när han inbjöds att spela rock and roll i ett band där alla skulle ha skinnjacka. Krantzen hade ingen skinnpaj då.
– Jag gick i jeansjacka året runt, minns han.

Det var en magisk upplevelse att bland flera andra gamla skinnjackor dra på sig just den jackan som idag går under namnet Krantzjackan och alltså nu sålts i över 1.000 exemplar.

Fick jackan
Krantz frågade om han fick köpa jackan varpå farbrorn gav bort den.  Sedan brukades den varje dag i 30 år tills den föll sönder trots flera lagningar.

Krantz skrev om det i en krönika i Bilsport Classic.
-Nog är det väl märkligt att man kan ta fram nytillverkade plåtkarosser till Ford 32  men man kan inte ta fram en klassisk, svart, slät skinnjacka utan att förstöra den med blixtlås, nitar och fjoll,  skrev han.

Lasse Söderqvist på Din Jacka i Hässelby  hjälpte Krantz 
Lasse Söderqvist på Dinjacka i Hässelby som tillverkat racingläder och raggarvästar i åratal kontaktade Krantz som fick en exakt jacka men exakt mönster, exakt stående krage, och exakt fodermaterial  som originalet.
-Vi kanske ska göra några till.  Kanske någon till känner likadant att de saknar den rätta känslan från femtiotalet, sade Lasse.

Kallecadillac2I augusti 2009 såldes den första.
I augusti 2009 köpte Kalle Cadillac den första Krantzjackan. Krantzjacka serienummer tio.

( Krantz har nummer 001 och de nio första numren är vigda för Krantz familj)

Det var på Riverside Cruisers årliga träff i Sandslån där världens största sorteringsverk en gång legat och  underbara Ångermanälven flöt makligt medan den då spritt nya tävlingen Krantz Challenge vibrerade i högtalarna. Kalle hade med sig 2900 bagis (mässpris) slantade och fick serienummer 010.  Den första.

Full huggning i Krantzjackamontern på Elmia. 

kzjack3

Lasse Söderqvist (längst ner till vänster i gul skjorta) håller högsta klass på jacka och service.

elmiaDamjackan drar iväg
Sex år senare passeras 1000 jackor tack vara damjackorna.  I montern på Elmia 2010 var det full huggning i fyra dagar.

Beställningarna regnade in till Lasse och vi sålde från flaket på projekt 1959 Apache 4×4 till de som ville ha jackan direkt.

Då  virvlade Eva Börjesson in i kjol och högklackat och drog på sig en jacka.
– PANG !
Därmed var idén född tilll en damjacka och något år senare var den ett faktum efter att jackan varit ute på remiss till kunniga brudar i hobbyn.

Idag har vi sålt 950 herr- och 110 damjackor vilket skjuter oss väl över 1000 sålda jackor.

damj_closeuplovisapublik

ronja

Sista chansen till tresiffrig jacka

Det innebär alltså att , trots att vi passerat 1000 jackor, det finns kvar serienummer under 1000 på herrjackan !!!   Lasse tror jag säljer serienummer omkring 960 i dagarna.

Ring Lasse idag och beställ. 

signering1

Signering i Falun

Sneglarna
Vi får in många köpare som sneglat på jackan i flera år.  Gubbarna har lång startsträcka. Det är snart jul. Du som sneglat sedan 2012 . NU kan du bli en av de sista med en tresiffrig jacka alltså under serienummer 1.000.  Ta chansen och bli historisk med en julklapp till dej själv !

kzjack2

Berndt Karlsson  Californien. Jacka serienummer 17.

Vägrar höja priset
Vi har haft samma pris i sex år.  Dollarn var 6.40 år 2010. Idag är den 8.60.

Skinn handlas i dollar men Lasse och Krantz vägrar höja priset.
3395:- riktpris  då liksom nu.

Peter

Jackan en institution. 
Firmor har den med firmanamn på ryggen.

Sko Uno har en. Peter Jezewski har en. Arne DeSotomannen Nilsson har en, Ulf  Cadillac Exdream Kusendahl har en, Hub Caps, Memphis Travel, Janne Östlund i The Jetaways har en  och  . . .    på blocket annonseras  skinnjackor  med orden. ”Den ser ut som en  Krantzjacka”

Massor av glada mail
Roligast är alla glada mail om magiska upplevelser med  jackan bifogat med  tack och beröm.

– Nu åker vi på mot 2.000 !

TIPS:
Viksjö Mat och Nostalgi har 11 nya Krantzjackor  till salu över disk.
Jackorna har hängt med i Krantzbussen men då den nu ställs undan för vintern ville Viksjö Mat och Nostalgi ”ha dom” hos sig för försäljning.  Där finns bl.a. ett samlarex.

Jacka 35 har av någon anledning inte blivit såld. En herr small till på köpet med det smått unika fodret som bara finns i några få exemplar.
Läs mer fakta och kuriosa, såsom foder och annat  om jackan här.

Annars är det DinJacka i Hässelby som gäller. 
Lasse Söderqvist hjälper dig med rubbet inklusive eventuell logga om du vill ha det på jackan. www.dinjacka.se 

AAKz59nysmall


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Tusen Krantzjackor firas på Elmia

  1. Det va en strålande rolig påskafton i din monter med mycket folk å stor trängsel bland alla jackorna och vårsolen strålade från en klarblå himmel, träffade på glada norrmän,finnar,danskar,även på Åland värmer Kranzjackan goa gubbar, så keep going Lars Åke.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *