Världens finaste Cadillacrenovering till Krantz Challenge?!!!

Det har gått rykten söderut så … här kommer grejen så alla får koll.

Krantz Challenge skapades för alla som ville tävla med sin bruksbil men ibland har vi fått besök av fantastiska superbilar och Krantzen har kippat efter andan i mikrofonen och blygt presenterat dessa fantastiska män (för det har varit män) och deras maskiner.


Sema Show-vinnaren Johan Eriksson dök upp ett år.  Han vann inte Krantz Challenge

Fantastiskt med elitserien på besök.
Som om Zlatan dök upp i Täfteå IK när de har bortamatch.
Fatta hur fränt att ni bjudit på detta genom åren och storsint kört i leken och ni har inte vunnit!!   
– Nä, för det är Krantz Challenge i sitt nötskal.
-Ni har åkt ut och Krantzen har legat sömnlös efter brutaliteterna.

Hur kan det bli så?
Ja, 99 domare på läktarna har inte ålat under bilen, har inte kunskapen om vilka skruvskallar som är de rätta, har inte kollen på kända vinnarbilar och ska inte bry sig om det heller. Detta är folkets val i sin yttersta mening.

De skall rösta med magen. Punkt.
De skall flagga för den bil de lajkar mest oavsett ägarens arbetsinsats och om modellen är unik, bilens skick astronomiskt och pokalskördarna gigantiska. Här möts också omöjliga kombinationer. En hot rod mot en originalbil. En VW mot en Cadillac.

Mästarna åker ut. 
Så varje gång det händer att det kommer in en Charlotte Kalla eller Gunde Svan i bilväg om ni förstår liknelsen går ett sus genom de initierade. Krantzen säger aldrig något om bilarnas tidigare meriter. Åskådarna skall rösta på vad de ser och känner just där och då.

Världens finaste Cadillacrenovering till Krantz Challenge?
Nu ryktas det alltså om att världens finaste Cadillacrenovering, en bil som fått osannolika, unika full pott, 50 poäng på Power Big Meets domarbedömning kan dyka upp någonstans 2019 och ni skall få veta allt om hur det gick till.

Här hände det.
Krantz Floridagruppresa nummer 1 är på Bike Night i Fort Myers Florida. Tusentals motorcyklar, tre rockband på gatan och tiotusentals människor. 
Vi sitter och äter på Ford Garage mitt i smeten då han säger det:
– Jamen när kör du någon sån där tävling då?
Alla stelnar till vid bordet. Alltså jag har en sån himla respekt för Christer Malm. När han anmälde sig till Floridaresan blev jag nervös av bara det.

Vi blev bästa kompisar och nu i Floridahettan drar han iväg den galnaste meningen.
– Nej, men du får inte tävla Christer, säger jag. Andra superbilar har åkt ur och jag vill inte att du ska möta det ödet och . . . din bil kommer bli dammig, försöker jag.

Han bara garvar. Kompisen Anders Andersson likaså. Äsch, vi kommer och leker Krantzen. När och var?

Ja, nu vet ni. 
Ryktet är sant. Jag vet inte och vill inte veta om- och när- och var Christer med Eldoradon dyker upp.
-Jag kommer, när den rullar in, inte att säga ett pip om världens finaste Cadillacrenovering med maximala 50 poäng på Sveriges, på den tiden, högst rankade domarbedömning.

Jag kommer säga:
– ” I blå bana en svart 1960 Cadillac Eldorado Seville. Christer Malm. Var så goda och rösta.”
– Jag blir sömnlös bara jag tänker på det.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *