Varning! Bedragare just nu! Stulna bilder och falska telefonnummer.

Din bil ligger till salu på blocket utan att du vet det. Plötsligt kommer en köpare med trailer och ska veva på din bil som han betalat.

Ur köparens perspektiv:
Du har hittat ett tokfynd klockan halv fem på morgonen och du kastar dig på telefonen och ombeds swisha en handpenning. Många har ringt redan men du kan bli först. ”Säljaren” skickar en bild på sitt körkort som bevis för att annonsen är ärlig.
– Vad gör du då?

 

Det finns inga fria luncher!

 

Precis, exakt den här bilen låg på Blocket helt nyss. En 47:a Cadillac  coupé.
Pris 60.000:-

Inte 600.000.   Nä 60.000.

 

 

Det är alltid gratis ost i råttfällan.

 

 

Detta är en av alla stulna bilder på bilar som figurerar på annonssidor.  Den här bilden togs av Lars-Åke Krantz för Worldkustom och ingick i ett utförligt reportage för flera år sedan.

Den entusiastiske köparen hade ringt numret på annonsen och fått veta att det fanns många köpare men att han kunde lägga en handpenning på 10.000 och låsa bilen.  Bilen fanns i Norrland och köparen fanns i mellansverige.

Köparen kastar sig i bilen. Swishar 10.000 till det nummer han blivit anvisad av ”säljaren” . När han kört 25 mil ringer det.  Nu står köparna på kö och om killen bakom ratten vill ha bilen måste han pynta in 40.000 till.  Han var på väg att göra så då hans tjej som satt bredvid fattade misstankar och började kolla upp telefonnummer. Hon hittade ett annat nummer till bilens ägare och ringde det numret.

Köpare på väg
Så ringer det i en ficka i Norrland. Den riktiga ägaren får veta att de är på väg.
– ???
Den riktiga ägaren berättar att bilen står nerplockad i garaget och är under en total ombyggnation.

Köparparet tvärstannar bilen i Uppsala.
De förstår ingenting.
– Jag har ju  kollat upp bilnumret och du heter ju  (vi kan kalla ägaren Hans Sandin)
– Jo, det stämmer säger Hans Sandin i Norrland.
Den riktiga ägaren Hans Sandin kollar blocket och jovisst hans bil ligger ute för 60.000kr med bilder och rätt ägarnamn och allt men telefonnumret är fel. Det går till någon annan.

 

 

Det finns inga otrevliga bedragare.

 

 


Paret berättar att en man med skånsk accent bett dem först swisha 10.000 och sedan 40.000. Han lät trevlig och det var många som ringt och bilen var klar att hämta.

Sven Sandin i Norrland är en sansad vildmarksman och  jägare.
Han förklarar att bilen står nerplockad och är definitivt inte till salu. Tillsammans med sin sambo stoppar de annonsen och polisanmäler men nu har det börjat ringa konstant i det Norrländska hemmet.
– Jo, hej jag ringer på annonsen. Det gäller en 1947 Cadillac.
Annonsen är nu bortplockad från annonssidan men vänta det blir värre.

Köpare står på gården
Sven är ute på ett ärende när hans sambo ringer och säger att de har Norrlandsbesök på gården.
– Vad kul tänker Sven och skyndar hem.
– På altanen sitter en stor Norrbottning och på uppfarten framför står en dyr  Audi. En annan karl  går fram och tillbaka vid bilen.

– Vi ska hämt’ Cadillacen, säger den store.  De är vi som betalt’ hela summan 60.000kr.

Nu uppstår en mindre trevlig situation.  Köparen har fått Svens körkort  sms:at till sig och visar bilden i sin telefon.  Sven känner igen sitt körkort med alla behörigheter. Allt stämmer så när som på fotografiet och underskriften som är photoshopad.

Efter några minuter sjunker det in. Båda är offer för bedrägeri. Sven har fått sin dag förstörd och köparen har tappat 60.000.

Det sväller
Telefonen fortsätter ringa. Flera har betalat in 10.000.  Sven tog ingen skärmdump på annonsen innan den togs bort.  Troligen gick numret till en kontantkortstelefon som ”försvunnit” vid det här laget.

Polisärendet sväller.  Andra som lurats har inte pratat med någon ”skåning”.  Rösten hade en annan dialekt.  Swishnumren de anvisats till är olika för olika köpare. Alla är förlorare och någonstans sitter ett äckel och räknar in 100.000 kronor från sina olika swishkonton.


60.000 kronor för denna !!!  Var rädda om er där ute.

Det är alltid gratis ost i råttfällan.

 

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *