Varning! Du kan bli bromslös!

Har du ett eftermarknadsservo i din bil eller i ditt bygge?  Kolla så bultarna till huvudcylindern inte lossnar.


Peter Gustafsson tappade alla bromsarna på sin Ford 41:a i dagarna.  Nu vill han varna alla som bytt ut sitt gamla bromssystem till modernare grejer.  Worldkustom tackar Peter som snabbt delade med sig av sina erfarenheter på FB och Worldkustom skjuter på med information här.

Så här skrev Peter på FB
Hej på er. Vill bara skicka en liten varning till alla byggare. Det gick bra för mig idag, men jag var med om något mycket otäckt som hade kunnat slutat i en fruktansvärd olycka.

Förra vintern (18-19) byggde jag om min Ford 41a till tvåkrets med servo och skivbromsar. I dag så var jag ute på en fin tur i Tyresö och hälsade på min brorson som bor högt upp i Gamla Tyresö.

I slutet av en BRANT nedförsbacke stannade jag och tog ett kort på bilen med P-läget i. När jag sätter mig i bilen för att köra iväg så trycker jag på bromsen för att lägga i driven. Då går pedalen i golvet!!!

Det är bara 25 meter kvar av den branta backen, så jag kan ”ganska säkert” lägga ur P-läget och ta mig ner den sista biten, då jag inte ville stå kvar i backen heller. När bilen står still så kollar jag under vad som hänt.

Då har pinnbultarna som sitter i bromsservot lossnat
Detta gör  att hela huvudbromscylindern rör sig med pedalen istället för bara kolven. Hade detta hänt i den branta backen hade det garanterat blivit en ”något” olyckligare utgång av det hela.
– Nu gick det bra, och bilen är bärgad till garaget. Bromsservot är ett 7″ inköpt på Speedway motors 2018.

Det är de inringade pinnbultarna som har lossnat ifrån bromsservot.


Läs hela tråden på SSRA:s eminenta rodsida på FB

 

 

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *